Voluntaris de la Fundació Els Joncs, empleats per un dia a Fontajau

L'acció, que s'emmarcava dins del Dia Internacional de les persones amb Discapacitat, va permetre als voluntaris convertir-se en treballadors del Bàsquet Girona per un dia

Redacció

Sis voluntaris de la Fundació Els Joncs es van convertir per un dia en treballadors del Bàsquet Girona, gràcies a una col·laboració entre Caixabank i el club gironí, dins el marc del Dia Internacional de les persones amb Discapacitat, celebrat el passat 3 de desembre. Fruit d’aquesta proposta, els voluntaris van col·laborar en la gestió dels accessos al poliesportiu així com les tasques de la botiga oficial del club amb motiu de la disputa del partit de Lliga Endesa entre el Bàsquet Girona i el Bàsquet Andorra

Aquesta iniciativa neix de l’estreta col·laboració que té Caixabank com a patrocinador oficial de les activitats socials del club, i que es materialitza amb diverses activitats i accions socials adreçades al territori al llarg de la temporada esportiva. Una de les entitats beneficiades d’aquest acord és la Fundació Els Joncs, creada amb l’objectiu de promoure la plena integració social i laboral de noies i nois amb discapacitat intel·lectual, un cop han acabat el seu període d’escolarització.

Els voluntaris van ser els encarregats de realitzar el marcatge dels QR dels abonaments i entrades a les portes d'accés a Fontajau i també van poder vendre, a la botiga del club, les tasses que creen al seu centre de treball, personalitzades al moment.

Segons Carles Saló, responsable del centre ocupacional de la Fundació Els Joncs, “aquesta acció ajuda a visibilitzar, sensibilitzar i normalitzar la presència i participació activa de persones amb discapacitat intel·lectual a qualsevol activitat”.

Pel que fa als voluntaris, Joan Fàbrega ha declarat que: “Estem molt contents de formar part de l’equip de treball del Bàsquet Girona per un dia i esperem repetir l’acció”. Óscar Pokusa, un altre dels voluntaris participants, ha quedat impressionat amb la gent que ha vingut. “He sentit que he estat una persona molt important durant un dia”, ha declarat.