Laura Antoja: «Haurem de fer dos molt bons partits per passar l’eliminatòria»

L’entrenadora de l’Spar Girona creu que demà a Hongria una de les claus de l’anada de l’Eurocup serà aturar el joc interior de l’Szekszard

Laura Antoja donant ordres a les seves jugadores en un partit a Fontajau. | ANIOL RESCLOSA

Laura Antoja donant ordres a les seves jugadores en un partit a Fontajau. | ANIOL RESCLOSA / jordi roura. girona

Jordi Roura

Jordi Roura

Després d’una fase de grups immaculada, arriba l’hora de la veritat a Europa per a l’Spar Girona. L’Eurocup obre demà a Hongria (18h) les primeres eliminatòries amb un partit d’anada contra l’Szekszard que, sobre el paper, ha de ser un rival assequible, però on no hi ha marge d’error. L’equip viatja avui convençut, segons va explicar ahir l’entrenadora Laura Antoja, que caldrà fer «dos grans partits» per superar aquesta ronda. A més va advertir del potencial interior del rival i que, per tant, una de les claus serà desactivar-lo, en especial, Jacinta Monroe.

«Hem de parar el seu joc interior, però també generen des de fora amb penetracions i tir exterior i, en aquest sentit, haurem d’estar molt atentes a la base Stanacev», explicava Antoja, una jugadora amb passat a la Lliga Femenina en equips com el Conquero, Zamarat, Cadí, Bembibre i Ensino.

L’Uni va acabar cinquè en la classificació el·laborada per la FIBA després de la fase de grups i s’enfronta a un equip que va figurar en el lloc 28. Tot i això l’entrenadora adverteix que «serà un equip duríssim, amb més peces i amb més duresa del que ens he trobat fins ara en aquesta competició». Per això va demanar que les seves jugadores saltessin a la pista «amb ganes de baralla i contacte, i conscients de la sensació que el partit pot ser trabat i difícil. Hem d’anar amb el mateix nivell d’intensitat i contacte que elles. Si anem per sota d’això, estarem per sota». «Juguen molt al contacte, a destruir, i no ens deixaran jugar. Haurem de mirar de fer el nostre joc, córrer, i desgastar les seves pivots fent-les moure», va afegir Laura Antoja.

Eliminatòria a doble partit

Tancada la fase de grups el de demà serà el primer en format eliminatòria d’anada i tornada, com tots els que es trobarà ara l’Uni a l’Eurocup si pot anar superant rondes. En aquest sentit la tècnica de l’Uni creu que aquesta mena de duels «tenen trampa», perquè el partit d’anada «a no ser que hi hagi un desgavell, tampoc és determinant». Per això va assegurar que «hem de pensar que tenim dues finals, una Hongria i una altra a Fontajau. Mirarem de treure el màxim benefici del resultat d’allà, sabent que el partit definitiu el jugarem a casa. Necessitem el nostre públic i sentir-nos reconfortades», va destacar.

Antoja va acabar dient que el partit de dissabte a Vigo va servir «per pujar el punt de duresa i contacte» i que tot i que alguna jugadora arrossega molèsties, compta amb tota la plantilla disponible. De tornada a Girona l’Spar Girona ja podrà pensar en la visita de l’Estudiantes aquest dissabte a Fontajau (18.15h).