Xènia Casassas pren la direcció tècnica del Salt Gimnàstic Club

El francès Eric Boucharin va deixar el càrrec a primers de desembre i s'ha apostat ara per una entrenadora de la casa que s'ha marcat l'objectiu de tornar l'entitat a la Primera divisió Iberdrola

Xènia Casassas ahir a la tarda al pavelló

Xènia Casassas ahir a la tarda al pavelló / MARC MARTÍ

Jordi Roura

Jordi Roura

Xènia Casassas és des de fa tres setmanes la nova directora tècnica del Salt Gimnàstic Club. Amb 29 anys, és una aposta de la casa, que ja havia estat sobre la taula ara fa un any, quan es va jubilar la històrica Montse Hugas, però en aquell moment, per circumstàncies personals, no es va poder fer. El club va apostar, aleshores, pel prestigiós entrenador francès Eric Boucharin. Va estar al Salt entre el 15 de gener i el 3 de desembre, però al final es va optar per la seva sortida perquè, com explica la presidenta Sílvia Flaquer, «potser no era el perfil que necessitàvem». «L'Eric és un geni de la gimnàstica, té uns coneixements molt elevats, però no va acabar d'encaixar. Com que els resultats tampoc havien sigut els esperats (es va baixar a la segona divisió Iberdrola) vam apostar per fer un canvi», afegeix. El nou destí de Boucharin és Qatar. En serà el seleccionador.

El Salt Gimnàstic Club celebrava ahir i dijous el festival de Nadal amb la representació de l'espectacle Cats. Un èxit que ha omplert el pavelló de gimnàstica quatre vegades, dues funcions per dia, i que s'ha aprofitat per presentar públicament a la nova responsable tècnica. Casassas va començar a fer gimnàstica al Salt amb cinc anys, i a casa sempre ha mamat aquesta disciplina esportiva perquè els seus pares n'havien estat entrenadors. El seu germà, Jeroni Casassas, també ha sigut esportista del club. Amb 16 anys feia ja d'ajudant d'entrenadora i llevat dels quatre que va estar a Barcelona pels seus estudis de Matemàtiques, sempre ha estat vinculada a l'entitat. «És un gran repte per a mi, però l'afronto amb satisfacció perquè em sento molt còmoda amb la gent amb qui treballo», va dir ahir. El principal objectiu que s'ha marcat, més enllà de la formació dels gimnastes, és tornar a la Primera divisió Iberdrola el club. La competició d'aquesta temporada ja ha arrencat. De moment van segones i s'han proposat acabar líders per ascendir directament i no haver de fer cap promoció. Salt, a més, s'ha postulat com a seu per albergar una de les jornades de lliga, i sembla que ho serà.

Xènia Casassas assegura que «la gimnàstica és un estil de vida. M'ha fet ser qui soc. A nivell d'estudis i de manera de ser. M'ha definit els valors de constància i disciplina i ho agraeixo». Sobre les generacions que creixen a Salt explica que «hi ha molt talent i feina per fer. Potser hem passat un temps de transició, però volem anar a millor». El club té ara mateix Laia Masferrer i Èlia Ribas (júnior) al CAR de Madrid amb la selecció espanyola, i a Sant Cugat, Pau JiménezDietmar Reinhardt, Èric Tarrés i Gabriel Barris. L'equip espanyol femení no s'ha classificat per als Jocs de París de l'estiu que ve, i en la competició individual les places són nominals. En homes Espanya sí que serà als Jocs, i Casassas assegura que tot i que és difícil aconseguir-ho, algun dels representants del Salt hi poden tenir opcions. L'estiu de 2021, a Tòquio, Laura Bechdejú i Marina González van convertir-se en les primeres gimnastes olímpiques del club.

Subscriu-te per seguir llegint