Les derrotes recorden quina és la gran realitat del Bàsquet Girona

La permanència a l'ACB per segon any consecutiu d'un club que va pujar fa dos estius és el veritable objectiu de l'equip de Salva Camps

Juani Marcos, intentant penetrar a cistella divendres a Bilbao.

Juani Marcos, intentant penetrar a cistella divendres a Bilbao. / LUIS TEJIDO/EFE

Jordi Bofill

Jordi Bofill

El Bàsquet Girona té un marge de dues victòries respecte al descens. Aquest és l'únic i veritable propòsit quan arribi el final de la seva segona temporada consecutiva entre els millors. Perquè la presència a la Copa del Rei, que no està lluny, però s'ha complicat moltíssim, tan sols hauria estat el premi a un inici de campionat molt per sobre de les expectatives. Allò que era bonic a principi de curs, ara no pot convertir-se en retrets. És el coixí que hi ha respecte a l'infern. I tenir-lo és important per a la tranquil·litat d'una plantilla a la qual les derrotes també l'han d'acompanyar en aquest viatge. Perdre és normal.

A partir d'aquí, serà Salva Camps i el cos tècnic els que intentin extreure les conclusions pertinents, desxifrar el perquè de les patacades i posar-hi remei. Amb moviments a la plantilla. Un, dos, o els que facin falta. Però el vestidor no s'ha d'esverar abans d'hora, perquè hi ha marge. Pitjor seria tenir el balanç del Palència, malgrat que per primer cop el Bàsquet Girona tingui registres negatius: en quinze partits, ha sumat set victòries i vuit derrotes.

Els gironins encadenen tres derrotes consecutives, que igualen la pitjor sèrie de la temporada. El 101-87 contra el Baxi Manresa, el 67-82 amb el Joventut de Badalona i el 80-74 davant del Surne Bilbao Basket han fet més mal, però, que el 74-93 amb el Reial Madrid, el 66-79 contra el Lenovo Tenerife i el 85-79 amb Monbús Obradoiro. Si s'amplia la mirada, són quatre derrotes en cinc partits; perquè tot i el 107-104 contra el Morabanc Andorra abans hi havia hagut un 115-78 contra el Barça al Palau Blaugrana.

Primera volta

La primera part del campionat està a punt d'acabar, ja que tan sols falten duen jornades. El pròxim partit, que es jugarà al pavelló de Fontajau dissabte vinent, serà contra el Baskonia, que té una victòria més en aquest premi que seria la classificació per a la Copa del Rei. El darrer rival, ja el dia 6 de gener, enviarà els de Salva Camps a la pista del Casademont Saragossa, amb qui ara mateix està empatat.

L'horitzó, però, recorda que el veritable mèrit serà acabar el curs per davant dels dos equips que perdin la categoria. Amb el Palència molt despenjat, per evitar la darrera plaça hi haurà una lluita ferotge. L'Andorra, el Rio Breogán, el Granada, l'Obradoiro i el Surne Bilbao Basket són per sota dels gironins, que haurien de respirar una mica i recuperar els fonaments amb els quals van iniciar la temporada, que va fer posar les mans al cap a tothom amb les victòries contra el València, el Gran Canària i el mateix Granada. La salvació és l'única realitat.

Subscriu-te per seguir llegint