El pilot de Llagostera Pau Navarro abandona el Ral·li Dakar per lesió

Un accident en la segona etapa li va produir una fractura d'escafoides a la mà dreta i per aquest motiu no pot seguir a la cursa

«Era impossible continuar així, ara toca recuperar-se i pensar en positiu. Tornarem», assegura

Pau Navarro, en la seva curta aventura al Dakar.

Pau Navarro, en la seva curta aventura al Dakar. / PAU NAVARRO

DdG/Laura López Albiac/EFE

El pilot de Llagostera de l'equip X-Raid, Pau Navarro Ferrer, va abandonar el Ral·li Dakar després d'un accident a la segona etapa que li va produir danys a la mà. Després de ser evacuat al campament, l'equip mèdic del Dakar va fer proves per determinar l'abast de la lesió i els resultats de les anàlisis van determinar que pateix una fractura d'escafoides a la mà dreta i per aquest motiu no pot seguir a la cursa. S'acaba aquí el debut de Navarro, que tornarà a terres gironines els pròxims dies, a la categoria reina del Dakar i ho fa després de demostrar moltes coses en poc temps, entre elles una ràpida adaptació al terreny en el seu primer raid amb aquest cotxe i un ritme ascendent, arribant a situar-se al top 30.

En unes declaracions enviades als mitjans de comunicació, el pilot llagosterenc assegura que «primer de tot vull donar les gràcies a tots pel vostre suport; als mecànics pel seu treball perquè quan vaig arribar ja estaven treballant en el cotxe per intentar sortir; als espònsors que ens han ajudat a competir tot l'any també en aquest Dakar; i a la família Quandt i tot l'equip X-Raid perquè sense ells això no hagués estat possible. Arran de l'accident m'han detectat fractura d'escafoides. Intentarem tornar a pista una altra vegada el més ràpid possible per continuar aprenent i preparar-nos per al pròxim Dakar. Era impossible continuar així, ara toca recuperar-se i pensar en positiu. Tornarem».

Sainz cedeix el lideratge

Lucas Moraes va guanyar la seva primera etapa al Dakar. El pilot brasiler, disposat a reivindicar-se després de la marxa de Nasser Al-Attiyah de l'estructura de Toyota Gazoo Racing i que compta amb l'exmotard espanyol Armand Monleón com a expert navegant, va ser el més ràpid en la tercera etapa, disputada sobre un exigent terreny, amb moltes pedres en el tram final, sobre una distància de més de 700 km i 438 d'especial cronometrada.

La festa va ser completa per a Toyota, ja que l'heroi local Yazeed Al-Rajhi va acabar l'etapa en tercera posició a només un minut de Moraes i li va pispar el lideratge de la general a Carlos Sainz. El madrileny no va tenir un dia fàcil, però va aconseguir salvar els mobles en cinquena posició i manté intactes les seves opcions de victòria final, ja que només el separen 29 segons respecte al saudita i va deixar al francès Loeb, un altre dels seus directes rivals sobre el paper, a més de 20 minuts.

Stéphane Peterhansel, el tercer dels Audi, va perdre temps respecte a Ekstrom i Sainz. El pilot francès, que es va convertir en el corredor amb més victòries d'etapa al Dakar (50), es va deixar 7,49 en meta amb Moraes i ja està a 18 minuts de Sainz en la general, també amb Ekström per davant.

Benavides guanya l'etapa

L'argentí Kevin Benavides, defensor del títol al Dakar, es va adjudicar la tercera etapa del Dakar 2024, un parell d'hores després de la seva conclusió en motos, a causa de les penalitzacions que l'organització va imposar per superar els límits de velocitat al xilè Pablo Quintanilla, que va acabar primer, i a Barreda, que era segon.

Dos radars van enxampar amb excés de velocitat tant a Barreda, que va tenir dotze minuts de sanció per passar a 85 i a 98 km/h en dos trams en els quals havia d'anar a 30 km/h, i a Quintanilla, amb sis minuts de penalització per passar a 84 km/h en una zona de 30 km/h.

El major dels Benavides, tercer, va passar d'aquesta manera al primer lloc, encara que no canvia la general, que segueix per al botswanès Ross Branch, que també va ser sancionat amb un minut. D'altra banda, el dos cops campió del Dakar, Sam Sunderland, va abandonar per un problema mecànic.