Salva Camps: "A ningú no li agrada perdre"

El tècnic del Bàsquet Girona confia revertir la ratxa de cinc derrotes demà contra el Palència: "hem de guanyar per revertir l'aspecte anímic"

Salva Camps donant instruccions dissabte passat a Saragossa

Salva Camps donant instruccions dissabte passat a Saragossa / Javier Belver/Efe

Jordi Roura

Jordi Roura

Després de cinc derrotes seguides, i contra el cuer, el Bàsquet Girona no pot fallar demà (18h). El descens s'ha acostat perillosament a només dos triomfs de diferència i, com admetia aquest matí Salva Camps, cal una victòria que no només trenqui aquesta mala ratxa, sinó que, a més, serveixi per millorar l'aspecte anímic. "Som un equip que està fet per lluitar per uns objectius. Tots els partits són importants, perquè encara queden 17 jornades, i quan acabem els tres de gener, vindran els de febrer", ha dit quan se li ha preguntat pels tres duels consecutius que afronta ara l'equip davant rivals directes per la permanència (Palència, Breogán i Granada), que ha passat a ser l'objectiu després d'una primera volta on es va arribar a flirtejar amb la classificació per a la Copa. "Si volem fer una segona volta com la primera hem de ser capaços de tornar a competir i guanyar. Ara ens toca jugar contra equips que hem sigut capaços de guanyar a la primera volta. Tots els partits són importants, i no ens traiem responsabilitat, però també dic que és divertit, estem aquí perquè ens agrada jugar partits d'alt nivell d'energia i exigència com els que ens vindran contra rivals de la "nostra" lliga".

En l'última jornada, a Saragossa, hi va haver les baixes de Sergi Martínez i Maxi Fjllerup per lesió. Camps no ha aclarit si en podrà disposar demà, tot i que ha fet entendre que l'argentí és qui més ha millorat. Segons el tècnic, "l'equip està agafat amb pinces, ara, les lesions ens han arribat en mal moment. Tenim dubtes de certs jugadors, el virus que ens va agafar fa uns dies, a més, continua fent de les seves". Sobre el cas concret dels dos lesionats, ha detallat que "Sergi veurem quan pot tornar, segueix la recuperació del colze, i Maxi ha començat a entrar de nou al grup, però està recuperant-se de la fissura a la costella".

El Girona no pot fallar i menys jugant a casa. Salva Camps ha assegurat que "afrontem el partit amb il·lusió. Fins ara hem sigut molt competitius a casa, on hem pogut jugar amb energia. Esperem que l'equip hi posi un plus d'energia i competitivitat per guanyar. El Palència s'ha reforçat amb diferents jugadors, els han arribat Frankamp i Piñeiro, per exemple. No tenen res a veure amb l'equip contra qui vam jugar a la primera volta, són un equip nou. Van canviar l'entrenador i estan agafant una nova dinàmica, es veu un equip diferent, amb més intensitat i dinamisme. Haurem d'igualar la seva energia". El cuer, amb només dos triomfs en disset partits, té segons el tècnic del Girona "una gran necessitat de guanyar, però nosaltres també volem fer-ho. Esperem tenir més encert i també sort per poder guanyar el Palència. Serà un partit molt igualat i disputat".

L'entrenador no ha volgut afegir dramatisme al duel. "És el partit més important de la temporada perquè és el que tenim davant. La setmana passada el més important de la temporada era el de Saragossa. Cada setmana és el mateix. Hem d'aprofitar que juguem a casa i que tindrem la gent al nostre costat", ha afirmat. Salva Camps no creu que hi hagi una clau que expliqui, com a denominador comú, la ratxa de cinc derrotes seguides: "a vegades ens falta encert, altres setmanes és el rebot. Però el que sí que és comú és que penso que estem defensant molt bé en aquest període de derrotes. Això ens està fent arribar amb opcions de guanyar els partits, arribar als dos o tres últims minuts amb possibilitats com va passar a Bilbao o a Saragossa".

Per acabar el preparador ha insistit que "hem d'intentar guanyar el partit de dissabte. No vull anar més enllà. Sempre es pot millorar en l'àmbit defensiu, però estic més content. A escala ofensiva sí que hem de fer un pas endavant. Ara hi ha tirs de dos prop de la cistella que no convertim, i això permet al rival córrer. Hem de mantenir la confiança. A ningú no li agrada perdre. Ens hem de centrar a intentar guanyar el pròxim partit, no pensar en el que ha de venir. Hem de revertir aquesta situació, revertir l'estat anímic, i ho hem de fer jugant amb tranquil·litat", ha sentenciat.