Bàsquet Girona - Palència: Juguen amb foc i es cremen (84-86)

El Bàsquet Girona és incapaç de tancar un partit que tenia molt ben encarrilat davant el cuer i perd en un final desafortunat

Els de Salva Camps tornen a ser víctimes de la seva irregularitat i cada cop es compliquen més la vida

Una sèrie de decisions arbitrals polèmiques acaben de posar nerviós un equip que no aixeca cap

Guillem Camps / Jan Torrent

El del Palència semblava un partit propici per recuperar sensacions i deixar enrere els dubtes de les últimes setmanes. Però també era un matx que podia fer entrar l’equip ja definitivament en depressió. I no només el resultat, sinó la manera de produir-se, van dur ahir el Bàsquet Girona a aquesta segona via.

El partit no va començar amb un joc vistós i cap dels dos equips va brillar en els instants inicials. Tot i això, amb el pas dels minuts els gironins van guanyar ritme ofensiu i l’encert exterior els va permetre acabar el primer quart amb una petita avantatge (21-17).

El segon quart va arrrencar amb un Goloman molt efectiu a sota cistella, que posava els primers fonaments perquè el Bàsquet Girona agafés la primera avantatge significativa del partit. Després, des del perímetre agafaven el relleu Marcos i un Pons que estava rendint a un bon nivell i obligaven Luis Gil a aturar el partit (34-22). El Zunder Palencia no s’ha volgut rendir tan de pressa i ha proposat defenses alternatives que baixaven el ritme ofensiu del Bàsquet Girona. Però els gironins van mantenir-se prou sòlids en defensa i un tripled’Iroegbu donava certa tranquil·litat al descans.

Hi ha hagut dues parts. A la primera hem sabut mantenir un nivell defensiu alt i a la segona hem començat tous. Hem pogut tornar però en el cara o creu final, ha sortit creu

Salva Camps

— Entrenador del Bàsquet Girona

Però no tota. Els gironins no aprenien la lliço de d’altres partits i sortien adormits després del descans. Pasecniks feia el que volia a sota cistella i en atac els gironins ja no tenien l’encert de la primera part. Una pilota perduda d’Iroegbu que acabava amb una cistella de Piñeriro acabava la paciència d’un Salva Camps que es veia obligat a aturar el partit (47-46). I aquesta no era l’única mala notícia perquè Juani Marcos s’havia retirat amb molèsties. Les coses seguien empitjorant perquè ara els palentins estaven encertats des de la llarga distància (50-55). Per sort, Ivey i Colom responien ràpid amb la mateixa medicina i aplanaven el camí de la remuntada que culminaria un Djordjevic que convertia en or tot el que li arribava a les mans. I així acabava un quart que havia sigut una muntanya d’emocions (63-58).

Semblava que l’ensurt del tercer quart havia servit per no donar una altra oportunitat al Palència. Dos triples consecutius, un d’Ike Iroegbu i l’altre de Corey Davis, ampliaven la diferència fins als 12 punts davant un Palència gairebé enfonsat (74-62). Però no del tot. L’ombra de Pasecniks apareixia de nou i fins i tot era capaç de pispar una pilota a Iroegbu per acabar ell mateix una jugada que feia tornar els fantasmes a Fontajau (74-69). I per acabar-ho d’adobar, una tripleta arbitral bastant inexperta sancionava una antiesportiva només a Susinskas en una enganxada amb Piñeiro i encaminava el matx a un final a cara o creu. Un eficient Djordjevic mantenia l’equip per davant però després ho torçava amb una pèrdua i una nova antiesportiva que Pasecniks aprofitava per posar el seu equip per davant (78-81). Pons i Iroegbu feien creure en la victòria amb dos miraculosos triples (84-83), però els gironins feien el passarell en el següent atac del Palència i concedien fins a dos rebots que un inspirat Frankamp aprofitaria amb un triple llunyà que congelava Fontajau (84-86). Quedava l’última bala però aquest cop la bomba forçada d’Iroegbu es quedava curta i es consumava el drama davant l’incredulitat del públic de Fontajau.