La derrota que fa saltar l'alarma

El descens continua a dues victòries del Bàsquet Girona després de la derrota del Breogán a València

Èric Vila defensat per Piñeiro en el partit contra el Zunder Palència

Èric Vila defensat per Piñeiro en el partit contra el Zunder Palència / Marc Martí Font

Jan Torrent

El Bàsquet Girona necessita canvis. El conjunt gironí va perdre un partit vital per sumar una victòria que apropes una mica més la permanència i, a més a més, que tallés la dinàmica negativa que encara està travessant. Tot això, quan la lliga s’està estrenyent més en cada jornada que passa. Els equips de la zona baixa estan competint i guanyant els seus enfrontaments. El Río Breogán, que va dominar gran part del matx contra el València Basket va veure com se li escapava el triomf (88-80) que aproparia al Bàsquet Girona a la zona de descens.

Èric Vila va ser molt clar després del partit «Crec que l’equip ha jugat amb energia, que és el que ens ha faltat els últims partits, però hi ha hagut errors al final que ens han castigat molt. Hem de controlar millor el final de partit.»

L’afició del Bàsquet Girona va veure com el Zunder Palència va capgirar el marcador en els últims cinc minuts, quan en aquell moment l’equip de Salva Camps manava en el marcador per dotze punts. L’aler-pivot de Bescanó va ser clar en aquest aspecte «Aquesta derrota fa mal perquè hem estat bé en grans trams del partit, però ens han castigat molt al final i hem d’aprendre a tancar els partits.» No obstant això, Èric Vila va ser conseqüent sobre la derrota «No crec que ens hagi faltat només una cosa, si no ha sigut una qüestió de diverses coses. Ara mateix les sensacions són negatives després del partit, però crec que són determinades accions que han decantat el partit i els hi ha donat la victòria. En aquest cas, crec que han sigut els últims cinc minuts que no hem tancat el partit, hem comès errors que en un partit així no hauríem de cometre».

El pròxim partit del Bàsquet Girona és contra el Río Breogán. Rival directe per la permanència. L’equip de Veljko Mrsic va manar en el marcador fins als dos últims minuts de partit, en el que Chris Jones, estrella del València Basket va decidir l’enfrontament pel seu equip. La dinovena jornada s’esdevé vital pels interessos dels equips de la zona baixa. A més de l’enfrontament del Bàsquet Girona i el Río Breogán, el Monbus Obradoiro rep al Lenovo Tenerife, el Zunder Palència al Baxi Manresa, el Coviran Granada al Barça i, el MoraBanc Andorra jugarà contra el Baskonia i el Surne Bilbao Basket contra el Reial Madrid. Tots els equips implicats en la lluita per la permanència tenen enfrontaments d’una gran exigència. Guanyar i a més, tenir una mica de sort amb els resultats ajudaria molt als interessos del Bàsquet Girona. Tot això no tindrà valor, si l’equip no aixeca els ànims.