Un jugador del Maià agredeix l’àrbitre del partit i el deixa estabornit

Els fets van ocórrer en el duel contra les Preses B i, tot i que quan van arribar els Mossos el presumpte agressor havia marxat, ja està identificat

El col·legiat agredit té 16 anys i va ser atès en un centre mèdic per les lesions

El futbolista s'exposa a una sanció d'entre 15 i 25 partits segons la FCF

Una imatge d'arxiu del camp del Maià.

Una imatge d'arxiu del camp del Maià. / ANIOL RESCLOSA

Un jugador del CE Maià de Montcal, de Quarta Catalana, va agredir presumptament l’àrbitre del duel contra el CF les Preses B que es va celebrar el passat diumenge. El va deixar estabornit i, en conseqüència, el col·legiat va haver de suspendre el partit. L’àrbitre, de 16 anys, va haver de ser atès per serveis mèdics ja que va rebre dos cops al cap. Un d’aquests li ha suposat una desviació del septe nasal. El noi ha denunciat els fets als Mossos d’Esquadra, que en tractar-se d’un cas de lesions lleus i tenint el presumpte agressor identificat, enviaran el cas al jutjat, el qual citarà al futbolista perquè declari sobre l’agressió.

Els fets van succeir el passat diumenge 14 de gener en el partit que es va jugar a Maià de Montcal i va començar a dos quarts de cinc de la tarda. Cap al minut 32 de joc un dels jugadors va fer falta a un visitant i, segons l’àrbitre, era mereixedora d’un targeta groga. Així doncs, el col·legiat va mostrar la cartolina al jugador i aquest va reaccionar de mala manera, protestant i assenyalant-lo amb el dit. Arran d’aquests fets, l’àrbitre va decidir mostrar-li la segona groga i, per tant, la vermella que li suposava l’expulsió. Tal com denuncia el col·legiat, va ser en aquest moment quan el jugador el va agafar amb les mans pel cap i li va fer un cop al front i després un de segon, que el va deixar estabornit. El segon cop li va provocar una forta contusió al nas. Arran de l’agressió, l’àrbitre va acabar caient a terra.

En aquell moment, a més a més, un entrenador de l’equip local -que estava sancionat per uns fets anteriors i era a la grada-, va intentar fer-lo aixecar perquè continués jutjant el partit però l’àrbitre el va decidir suspendre. Posteriorment, jugadors del CF les Preses B el van ajudar i el van portar fins al vestidor, on va trucar al 112 perquè hi anessin els Mossos d’Esquadra. L’agressor, però, quan van arribar els Mossos, com també confirmen des del cos policial, ja havia marxat del camp.

L’àrbitre va deixar constància a la policia qui era el seu presumpte agressor i va ser atès en un centre mèdic per les lesions. Els Mossos, en tractar-se d’un cas de lesions lleus i tenint el presumpte agressor identificat, enviaran el cas al jutjat d’Olot corresponent. El qual citarà al jugador perquè declari sobre l’agressió.

El futbolista s’exposa a una sanció d’entre 15 i 25 partits segons la Federació Catalana

Després de la suspensió del Maià-Les Preses B, corresponent a la 14a jornada del grup 3 de Quarta Catalana, per l’agressió d’un jugador de l’equip local a l’àrbitre que dirigia el partit -que és menor d’edat-, el presumpte autor, que va acabar expulsat al minut 32 amb dues targetes grogues, s’exposa a una sanció que podria anar dels 15 als 25 partits. La Federació Catalana de Futbol (FCF) farà pública la resolució avui, després que el Comitè de Competició de la FCF s’hagi fet càrrec del cas. 

El vicepresident i delegat a Girona, Jordi Bonet, de la FCF ha explicat a Diari de Girona que «des de la Federació sempre condemnem qualsevol acte de violència en el futbol i així s’ha transmès a les parts implicades». «Hem parlat amb el Maià i li hem comunicat que això no pot ser. Per descomptat, que sempre condemnem qualsevol acte violent en qualsevol camp de futbol. Jo, personalment, he parlat amb el secretari, que és la persona que hi ha al Comitè, per a què la sanció sigui exemplar dins de la normativa», ha afegit. Els fets van ser denunciats als Mossos d’Esquadra el mateix diumenge.