Estudiantes i Uni Girona mesuren la confiança

L'equip de Roberto Íñiguez viatja a Madrid per enfrontar-se a un equip amb qui empata a la Lliga i es trobarà als quarts de la Copa

Roberto Íñiguez amb Regan Magarity.

Roberto Íñiguez amb Regan Magarity. / ANIOL RESCLOSA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

«Segur que serà un partit dur», explica Roberto Íñiguez, entrenador d'un Spar Girona cinquè en la classificació de la Lliga, i que aquest dissabte visita al quart classificat, Movistar Estudiantes (17 hores, Canal FEB), que està empatat amb un registre calcat d'onze victòries i sis derrotes. «Hem d'estar preparades per afrontar el que, possiblement, serà un duel llarg. El rival, en la seva pista, és molt complicat. És molt dur jugar allà», accentua el líder d'un vestidor feliç pel fet d'haver-se classificat per als quarts de final de l'Eurocup. El seu pròxim obstacle serà el Galatasaray.

Abans, però, cal continuar fent camí en la competició de la regularitat. «L'Estudiantes és molt versàtil. Disposa d'exteriors a vegades molt grans, gent que s'obre a llançar, una base generadora i una segona base molt atlètica. Tenen perfils i opcions diferents de joc, en funció de qui situen a pista. Haurem de cuidar moltes coses», manifesta Íñiguez, que no va entrar a comparar la imatge de l'equip contra el Cadí amb la que es pot veure a Madrid. «Crec que no hi ha dos partits iguals. I puc assegurar que el d'Estudiantes no tindrà res a veure al de dimecres. El que desitjo és que l'Spar Girona continuï millorant i si parlem de tres o quatre detalls tinguem la concentració suficient per dur-los a la pràctica de manera correcta. Aquesta ha de ser la dinàmica. Perquè els detalls han de sumar per competir millor. No hem de dependre només d'ells».

A la pregunta sobre quines seran les claus per endur-se el partit, Íñiguez comenta que «jugar millor que elles (rialles). Però sabem que serà difícil. Ens espera un pavelló ple; per tant, haurem de fer un molt bon partit. Posar el focus en els aspectes que hem comentat en els entrenaments previs i tenir confiança».

La Copa a l'horitzó

L'Spar Girona i Movistar Estudiantes s'enfrontaran als quarts de final de la Copa de la Reina el dijous 21 de març, així que el partit de Lliga pot servir com a referència. L'equip dirigit per David Gallego disposa d'armes perilloses com Billie MasseyMarena Whittle i Laura Méndez.

Paulina Hersler, darrer fitxatge de les madrilenyes, va dir que «hem de jugar com ens diu l'entrenador, com un equip. Tenim molt bones jugadores, i si juguem en equip i defensem podrem guanyar. En defensa hem d'assegurar-nos d'aturar al rival i competir col·lectivament». A la primera volta, Movistar Estudiantes va apallissar l'Uni Girona al pavelló de Fontajau (60-78).