Dovbyk iguala el rècord d’Olunga amb un hat-trick i ja és el pitxitxi de la Lliga

El davanter ucraïnès marca tres gols en sis minuts al Sevilla per atrapar Bellingham amb 14 dianes cadascun

Dovbyk celebra un gol a Dmitrovic.

Dovbyk celebra un gol a Dmitrovic. / LALIGA

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Si en algun moment Artem Dovbyk ha hagut de justificar el fet de ser el fitxatge més car de la història del Girona, això està fet. I de sobres. Amb poc més de mitja temporada disputada, el davanter ucraïnès s’ha erigit com el màxim golejador del conjunt blanc-i-vermell amb 14 gols i també ha atrapat Jude Bellingham en el pitxitxi de LaLiga EA Sports, amb el mateix nombre de dianes ambdós. Per si això fos poc, el hat-trick que ha marcat aquesta nit en només sis minuts al Sevilla (13’, 15’ i 19’) ha servit per igualar el rècord que té Michael Olunga a Primera Divisió amb els gironins pel dia que va fer tres dianes a Las Palmas. Ara per ara, només els supera Taty Castellanos amb un pòquer de gols al Reial Madrid el curs passat. Les tres gestes han tingut lloc a Montilivi.

El Girona està amortitzant els 7 milions d’euros que va pagar per fer-se amb els serveis de Dovbyk i aconseguir-ne el 50% dels seus drets. L’ucraïnès, que va adaptar-se en un temps rècord gràcies a l’ajuda del seu company Viktor Tsygankov i l’encarregat de material de l’equip Vierus Julius, reparteix alegries des de la primera jornada de lliga. Va estrenar-se com a golejador al camp de la Reial Societat i ha anat augmentant les seves víctimes progressivament: Mallorca, Vila-real, Almeria, Osasuna, Rayo Vallecano, Barça, Alabès, Betis i Sevilla.

L’actuació d’avui a Montilivi contra el Sevilla li ha servit a Dovbyk per convertir-se en el màxim realitzador de Primera Divisió juntament amb Bellingham i, alhora, mantenir el Girona líder, amb un partit més que el Madrid, una jornada més. Els de Míchel ja sumen 52 punts, la màxima puntuació històrica a Primera Divisió.