Vida extra per a Salva Camps

El tècnic del Bàsquet Girona ha dirigit avui l’entrenament i, tot i les set derrotes seguides i que l’equip no juga a res, de moment no hi ha canvis: pinta que fins i tot podria dirigir diumenge la final contra el Granada

Salva Camps

Salva Camps / Aniol Resclosa

Jordi Roura

Jordi Roura

La plantilla del Bàsquet Girona s'ha entrenat aquest matí amb aparent normalitat a Fontajau. Era l’endemà d’un altre desastre de l’equip que dirigeix Salva Camps, en aquest cas a Lugo, en un partit on el Breogán, un rival directe per la permanència, va fer el que va voler amb un bloc caigut en depressió i que no sap ni a què juga, ni cap a on va. Ja són set derrotes seguides, les dues últimes especialment greus contra el cuer Palència i el penúltim, però de moment no sembla que el club estigui en disposició de fer massa canvis. Tindrà Camps una vida extra contra el Granada, diumenge, en una nova final? Ara mateix, i sabent que en l’esport professional pot passar sempre qualsevol cosa, tot apunta que potser sí.

El Girona tenia l’oportunitat de tancar el gener amb pràcticament la salvació a la butxaca però ha triat complicar-se la vida de mala manera. Les bales contra Palència i Breogán han acabat al peu i en funció dels resultats del cap de setmana, si no es guanya el Granada, l’equip pot entrar fins i tot en descens. La setmana passada el club va optar per fer canvis a la direcció esportiva amb el nomenament de Txus Escosa com a General Manager aprofitant la renúncia de Jordi Plà. Però res més. A Lugo l’equip s’hi va presentar en dinàmica perdedora i sense dos dels seus millors jugadors, Sergi Martínez i Juani Marcos, i el resultat no podia ser cap altre.

Escosa, el dia de la seva presentació, ja va explicar que estaven atents al mercat. I és que el club sap que necessita moure fitxa i reforçar la plantilla si no vol caure a la LEB Or tant sols dos anys després d’haver tornat Girona a l’elit del bàsquet masculí. Hi haurà canvis, possiblement arribarà un 5 i alguna cosa més, però el mercat tampoc ofereix duros a quatre pessetes. La pregunta és si hi seran a temps. En tot cas, per dur algun jugador que ja militi a l’ACB hi ha una data límit: el 28 de febrer hauria d’haver estat donat de baixa del seu club.

Quinze jornades pel final

Queden 15 jornades, tot un món, però el Girona ja ha desaprofitat dues bales. I d’aquests 15 partits n’ha de guanyar almenys cinc (o tal i com està la lliga potser sis) per garantir la permanència. Aquí agafa especial rellevància el calendari de les properes jornades, amb tres rivals directes més en els quatre pròxims partits: Granada, Reial Madrid, Andorra i Obradoiro. En la recta final de temporada els únics rivals directes per la salvació, que ja és l’únic objectiu del curs després de somiar amb la Copa fa un parell de mesos, seran Bilbao i Saragossa, tots dos a Fontajau. La resta, equips d’alta exigència com Barça, València, UCAM, Baskonia, Manresa... contra qui faria basarda haver-s’ho de jugar tot.