Ningú no és més exigent que Roberto Íñiguez

El tècnic de l'Spar Girona recalca una vegada rere l'altra que l'equip gironí ha de mantenir «la mentalitat adequada», també contra el Ferrol

Sandra Ygueravide, amb Íñiguez al fons.

Sandra Ygueravide, amb Íñiguez al fons. / DAVID SUBIRANA/SPAR GIRONA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

L’Spar Girona, quart classificat a la taula després de la gran victòria del cap de setmana passat a la pista de Movistar Estudiantes, afronta dissabte a la tarda (19 hores, Canal FEB), el segon duel consecutiu lluny del pavelló de Fontajau contra el Baxi Ferrol, novè classificat amb tres victòries menys que les gironines (12 a 9). «Ens enfrontem a un equip que crec que treballa molt bé. És peculiar en la manera de fer les coses i fa temps que les fa així. Té les idees clares, al davant i al darrere, i per damunt dels detalls que puguem parlar, els he dit a les jugadores que hem d’anar a jugar un partit sabent que serà dur. Hem de tenir la mateixa mentalitat que a Madrid. La mateixa o millor. Aquest serà el punt de partida i a partir d’allà, ja parlarem de quina forma minimitzem la manera de competir del Ferrol i expressem el nostre millor bàsquet», apunta Roberto Íñiguez, l’entrenador de l’Spar Girona.

Per fi, el basc ha tingut una setmana neta, sense doble duel, per pulir el nou projecte, diferent a les intencions que proposava Laura Antoja. «Tal com sóc, acabarem la temporada i encara no haurem vist la versió que m’agradaria», explicava, amb una rialla, simbolitzant l’exigència desmesurada del que és, sense cap mena de dubte, un competidor nat. «El que m’atreveixo a saber és fins a on pot arribar aquest equip i en quin punt som. Ha estat una setmana bona de feina. Ens ha servit, sobretot al principi, per potenciar les nostres coses: activitat, intensitat, com volem córrer i defensar... Ens ha vingut bé i ha sumat, sí, tot i que al final també es fa llarga perquè estan acostumades a jugar entre setmana». 

Sense descans

Hi hagi o no més partits del recomanable, Íñiguez no sap el que és desconnectar. «Sóc molt autocrític amb mi mateix. Quan entreno, estic en un nivell d’alerta perquè quan acabi la setmana, no estiguem en el mateix punt que quan la vam començar».

Respecte a la igualtat en la part alta de la classificació, el tècnic de l’Spar Girona assegura que «estic molt centrat en el meu equip i no sóc ningú per valorar altres situacions. Sé que cada partit és difícil. El de Ferrol ho és. I ja sé que alguns pensaran que sempre dic el mateix, però és que els partits ho són. I si no tenim la mentalitat adequada, que crec que ho farem, doncs pot passar que alguns contraris que a priori no t’haurien de guanyar, et guanyin». Marta Canella continua sent baixa.