L'Uni Girona convenç contra el Movistar Estudiantes (56-65)

Quarta victòria consecutiva entre la lliga i l'Eurocup

Regan Magarity, lidera l'equip en partit esplèndid amb 25 de valoració

Regan Magarity lluitant un rebot en el partit contra el Movistar Estudiantes

Regan Magarity lluitant un rebot en el partit contra el Movistar Estudiantes / Movistar Estudiantes

Jan Torrent

L'equip de Roberto Íñiguez venç a l'equip madrileny i allarga la bona dinàmica. Segona victòria consecutiva a la Lliga Femenina Endesa. Quarta victòria consecutiva ambdues competicions. A més a més, amb la victòria el conjunt gironí recuperen la quarta posició, tot i no recuperar l'avereage. L'Uni Girona comença a rutllar amb solvència. Aquest matx tenia un sabor especial, ja que en el partit de la primera volta van perdre la quarta plaça de la lliga i, també va significar el comiat de Laura Antoja com a entrenadora. Recordem que l'Spar Uni Girona es tornarà a veure les cares contra el Movistar Estudiantes en el primer partit de la Copa de la Reina.

En aquests primers partits de l'equip al càrrec de l'entrenador basc ja es veu una idea clara de joc. I així ha sigut contra el Movistar Estudiantes. Les jugadores interiors han sigut les generadores, aprofitant aquesta atenció per facilitar molt l'assumpte a les seves companyes exteriors, que han fet molt de mal des del llançament exterior (10/25). Cinc triples anotats en els primers vint minuts. Tres de Laura Peña.

Els primers minuts hi ha hagut un intercanvi de cistelles sense deixar clar quin era el conjunt que duia l'iniciativa en el partit. Del 0-6 a favor de l'Uni vam passar al 6-6 en el marcador. El matx començava a endurir-se i l'equip rival aprofitava aquesta situació per trepitjar molt la línia de tirs lliures. 18 vegades han tirat des de la línia del 4,60. El joc en el pal baix ha sigut tendència durant tot el partit. Regan Magarity ha sigut un punyal a prop de cistella, sent autònoma quan ha sigut necessari.

En l'entrada de la segona unitat, amb Irati i Rebekah, l'equip ha notat la seva falta de ritme competitiu. Les dues jugadores han tornat de dues lesions de llarga durada. No obstant això, el conjunt de Roberto no ha deixat de competir. L'exigència continuava sent molt alta. A poc a poc l'Spar Uni Girona anava apagant a l'equip local que només sobrevivien a base de tirs lliures. Un parcial de 6 a 15 en el segon quart feien pensar que l'Uni Girona ja estava de camí cap a una victòria més plàcida de l'esperat. No ha sigut així. Un triple sobre la botzina de les locals posava el 35 a 37 en la mitja part.

A la represa les gironines no han tingut pietat. L'efectivitat en el tir exterior ha continuat i el Movistar Estudiantes ha tingut greus problemes defensius. Dos triples de Magalí Mendy i un altre de Ygueravide obrien una escletxa en el marcador de més de dos dígits. Tot això, amb Regan Magarity continuant sumant a prop de cistella.

El final dels dos equips ha sigut espès, sobretot per les locals les quals s'han encallat durant molts minuts en l'últim període, 6 a 6 de parcial. El conjunt d'Iñiguez ha acabat el matx amb la mateixa intensitat que la del principi. Ja amb menys efectivitat en el llançament exterior, però sense deixar de ser intenses en defensa i, sobretot, controlant el rebot defensiu.