Fotis Katsikaris: "L'equip està preparat mentalment i tenen ganes de guanyar"

Fotis Katsikaris creu que l'equip està mentalment preparat per guanyar el partit de demà

Juani Marcos i Sergi Martínez podrien reaparèixer

Fotis Katsikaris en la presentació com a nou entrenador del Bàsquet Girona.

Fotis Katsikaris en la presentació com a nou entrenador del Bàsquet Girona. / Marc Martí Font

Jan Torrent

Acabar amb la ratxa de set derrotes consecutives. El Bàsquet Girona en dues setmanes ha fet una rentada de cara a l’estructura del club. Primer, el director esportiu Jordi Plà i Comas va dimitir i, el passat dilluns Salva Camps i Lluís Riera van ser substituïts com a entrenadors. El seu relleu, Fotis Katsikaris, té la tasca de posar punt final a la ratxa de set derrotes consecutives. Demà a les 12:30 s’enfronten contra el Covirán Granada, equip el qual té més necessitat de victòries que el Bàsquet Girona.

El nou entrenador del Bàsquet Girona ha explicat quines són les sensacions en aquests primers entrenaments amb l'equip: "Hem entrenat bé aquests dos dies i espero que avui també tinguem una bona sessió d'entrenament per preparar-nos per a demà". Tot i això, Fotis Katsikaris ha deixat molt clar quina ha sigut la seva intenció aquests primers entrenaments amb el seu nou equip: "El meu objectiu aquests primers dos dies i en el dia d'avui pel partit de demà és no confondre l'equip amb molta informació. Per això, hem mantingut molts aspectes tàctics i tampoc hem canviat els hàbits". Tot i això, Fotis ha subratllat que l'equip: Està preparat per a demà, sobretot mentalment. L'equip està llest per guanyar demà i tenen moltes ganes de guanyar".

Sobre el Covirán Granada ha destacat que: "És un bon equip molt interessant, pràctica un bon molt bàsquet, utilitza molt bé les seves armes. Tenen jugadors que poden anotar, jugadors que poden fer mal i, hem de defensar molt bé. Els hem de posar en situacions no tan còmodes per ells". També ha volgut posar èmfasi en els jugadors més perillosos del combinat andalús: "Cristiano Felicio, Joe Thomasson, Lluís Costa un anotador i generador pels companys i Kwan Cheetam des de la llarga distància poden fer molt de mal. Hem de fer una gran feina en la defensa col·lectiva i cometre molt pocs errors".

L'entrenador grec ha donat una alegria quan ha explicat que Juani Marcos i Sergi Martínez tornen a estar disponibles pel partit de demà tot: "No estan al 100% però hi seran. Gestionarem la seva presència a la pista". El jugador argentí es va lesionar en la segona meitat contra el Zunder Palència i Sergi Martínez s'ha perdut els últims tres partits. L'últim que va disputar va ser el 30 de desembre contra el Baskonia.

Mindaugas Susinkas

L'aler lituà també ha passat pels micròfons del Bàsquet Girona per comentar aquesta primera setmana dirigida per Fotis Katsikaris. Mindaugas ha explicat quina és la fase mental en la qual es troben i que han estat treballant aquests dies amb el nou entrenador: "Bàsicament, és entendre el que vol el nou entrenador, l'estil en el qual vol jugar l'atac i de quina manera vol defensar. També hem estat parlant sobre la confiança i aixecar el cap després d'aquestes derrotes."

Amb el canvi d'entrenador els rols dels jugadors poden canviar, Susinkas ha sigut clar en la pregunta sobre el seu rol ofensiu dins l'equip: "És difícil de dir, tot i això, estem en una situació en el qual no ens hem de fixar si tenim un rol individual més important o no. Hem de pensar en l'equip, sortir del forat en el qual ens trobem i tornar a guanyar partits".