Katsikaris té efecte immediat al Bàsquet Girona (80-61)

El primer canvi de Fotis Katsikaris com entrenador és descartar a Corey Davis Jr, un dels jugadors amb més minuts amb Salva Camps com a entrenador.

Yves Pons el més destacat del Bàsquet Girona amb 15 punts i 20 de valoració

Els 61 punts del Covirán Granada és l'anotació rebuda més baixa de la temporada.

Jan Torrent

El Bàsquet Girona necessitava una victòria per acabar definitivament amb l'era Salva Camps com a entrenador. El rival era l'idoni, el Covirán Granada. Conjunt amb les mateixes aspiracions que el conjunt gironí, la permanència. Amb una victòria menys que el Bàsquet Girona aquest matx era absolutament clau agafar avantatge i, sobretot, per iniciar amb energies renovades el que resta de temporada.

El primer canvi de l'entrenador grec ha sigut deixar fora de la convocatòria a Corey Davis Jr, el qual estava sent dels jugadors amb més pes dins de la rotació de Salva Camps. A més a més, Juani Marcos i Sergi Martínez tornaven a estar disponibles, una bona nova vital per encarar el partit.

Els nervis han sigut els protagonistes dels primers minuts del partit. El Covirán Granada ha sortit amb les consignes del seu entrenador ben apreses, sabent que la fortalesa interior els ajudaria a conduir el partit cap a la victòria. Cristiano Felicio, ha començat amb molt de protagonisme, buscant les pessigolles a Jaume Sorolla en tot moment. A més a més, el líder ofensiu del conjunt visitant, Joe Thomasson, trobava moltes situacions a camp obert per anotar. L'angoixa augmentava, però un temps mort demanat pel nou tècnic gironí calmava als jugadors i ordenava les idees. Del 4 a 9 en el marcador quan faltaven pocs minuts per acabar el primer quart, el Bàsquet Girona aconseguia capgirar el marcador amb un parcial de 13 a 2, finalitzant el primer període 17 a 15.

A poc a poc i de mica en mica el joc fluïa més. Fotis Katsikaris, dirigia els esforços dels seus jugadors a trepitjar més la pintura per fixar els defensors i després poder passar la pilota als companys oberts a les cantonades. Yves Pons, Sergi Martínez i Èric Vila no van desaprofitar les oportunitats anotant quan van tenir l'oportunitat. La defensa gironina continuava sent agressiva, igual que amb Salva Camps, però amb un altre estil. Sense sobreesforços. Tot i els bons minuts dels locals, l'equip andalús no es rendia. Sense jugar el seu millor bàsquet el Covirán Granada continuava sumant. El Bàsquet Girona no controlava el rebot defensiu, fet que donava segones i terceres oportunitats als granadins. A més a més, les pilotes perdudes continuaven sent un mal de queixals pels gironins, nou pèrdues que estaven en la mitja de la temporada. Estadística que ha de disminuir en el que resta de temporada. L'últim atac del segon període acabava amb una bona defensa de Sergi Martínez, però insuficient per parar a Joe Thomasson que anotava sense miraments. Un gest de fanfarroneria del mateix Joe Thomasson en el qual fingia silenciar a l'afionat li costaria una falta tècnica. Final de la primera meitat amb un ajustat 35 a 32 pels gironins.

L'inici de la segona meitat ha començat amb un tir lliure d'Ike Iroegbu el qual no ha perdonat. El Bàsquet Girona s'ha trobat en el tercer quart. Han entès quines són les seves virtuts sobre el Covirán Granada i, amb més encert o menys, no han deixat de competir. Han sigut sòlids, aspecte el qual els hi costava allargar amb Salva Camps en les últimes jornades.

L'equip de Pablo Pin en els cinc primers minuts només ha anotat 4 punts. Parcial de 13 a 4 pel Bàsquet Girona. La desesperació rival era evident. Una tècnica a Pere Tomàs era la prova més real. La marca Fotis Katsikaris començava a ser clara. Atacar a partir de la defensa. En els últims minuts del tercer quart el conjunt ha buscat posar nerviós als locals amb defenses alternatives, tot i això, ha servit de poc. 9 punts anotats en 10 minuts pels visitants.

La confiança del Bàsquet Girona cada minut era més gran. Quino Colom se sentia còmode anotant i assistint i, fins i tot Maxi Fjellerup se sumava a la festa amb un triple al final del tercer quart per superar la barrera dels vint punts en el marcador. 62 a 41 reflectia el marcador, a més de la sensació que només hi havia un equip que desitjava la victòria.

El Covirán Granada no s'havia rendit. Una pressió a tota la pista i les defenses zonals travaven la circulació de pilota. L'encert visitant també estava apareixent amb dos triples de David Kramer. El jugador alemany estava sent el més regular dels visitants. Malgrat la lluita visitant, els gironins continuaven buscant i trobant tirs propers a cistella. Yves Pons i Sergi Martínez, en el darrer quart, han demostrat quins seran els aspectes més importants amb Fotis Katsikaris. L'energia, el rebot i la concentració.

Els minuts finals han sigut un passeig pels gironins, tot i ser el període que més punts han anotat els visitants, la diferència en el marcador era massa gran. El partit del Bàsquet Girona ha sigut molt complet. En atac tots els jugadors menys Jaume Sorolla han anotat. En defensa han sigut un fortí deixant el rival en 61 punts. L'anotació més baixa de tota la temporada.