Portu, deu contribucions de gol amb la diana a Balaídos

El davanter murcià ha firmat dobles xifres en l’apartat golejador i d’assistències les tres temporades que ha disputat a Primera amb el Girona

Portu celebrant el gol a Balaídos

Portu celebrant el gol a Balaídos / Salvador Sas | EFE

Jofre Amargant Bosch

Jofre Amargant Bosch

El retorn a Montilivi de Portu va ser un dels més aclamats per l'afició per l'empremta que havia deixat el davanter en la primera etapa al club, amb dues grans temporades a Primera Divisió. El dubte era si el murcià seria capaç de repetir aquelles grans actuacions i quin rol tindria en l'equip.

Les preguntes se semblen haver resolt de mica en mica. Portu viu el millor moment del curs, amb participacions destacables i havent revertit el rol de suplent que s'intuïa a principi d'any. En els set partits d'aquest 2024, n'ha arrencat quatre com a titular. Només al camp de l'Almeria es va quedar sense disputar ni un minut. A Balaídos, un camp en el qual ha marcat cada any amb el Girona, Míchel ha tornat a apostar amb ell a l'onze inicial. Portu ha respost amb un nou gol que valia tres punts d'or per als gironins contra el conjunt celeste per tornar-se a situar líder de Primera Divisió.

A més, aquesta diana permetia a Portu arribar a les dobles xifres en contribucions de gol (gols + assistències). En total, el dorsal 24 ha marcat quatre gols fins ara entre la lliga i la copa. El torneig del K.O. va marcar en la golejada dels blanc-i-vermells al camp de l'Oriola per 2 a 5. En lliga, anotaria contra Las Palmas a Montilivi (1-0), amb un agònic gol a les acaballes, contra l'Alabès (3-0) i avui contra el Celta (0-1). Més enllà de la parcel·la golejadora, Portu també ha destacat com a assistent. Sis passades de gol als seus companys, la seva millor marca de sempre els cursos que ha estat a Primera Divisió amb els Girona. Ha repartit tres assistències a la Copa, dues en l'eliminatòria amb el Rayo (3-1) i una altra contra l'Elx (0-2), i tres més a la lliga, davant el Sevilla (5-1), l'Atlètic de Madrid (4-3) i l'Osasuna (2-4).

Arribar a les dues contribucions de gol no és un fet nou per a Portu. La temporada 18/19 va fer-ne dotze, repartides amb deu gols i dues assistències. Un curs abans, va firmar els seus millors registres amb setze contribucions, el seu topall. Llavors, van ser onze gols i cinc assistències. Portu ha mutat i és més assistent que golejador, però igualment útil.