Posar fi a la dinàmica negativa amb una victòria

Fotis Katsikaris, entrenador del Bàsquet Girona, ha explicat que l’equip està preparat mentalment per guanyar demà

Fotis Katsikaris donant instruccions als seus nous jugadors

Fotis Katsikaris donant instruccions als seus nous jugadors / Bàsquet Girona

Jan Torrent

Guanyar. El Bàsquet Girona i el Covirán Granada necessiten guanyar. Els dos equips busquen una victòria que els doni una empenta que els ajudi a estar més a prop del seu propòsit, la permanència. Comparteixen objectius i, els records de victòries i derrotes són semblants, però la narrativa dels dos conjunts són molt diferents. Fotis Katsikaris, el nou entrenador del Bàsquet Girona, acaba d’aterrar. Fa quatre dies que està a la capital gironina, en canvi, Pabo Pin, és nascut, criat i format a la ciutat de Granada. Tot això manca de sentit si no se sumen victòries.

El Bàsquet Girona ha d’acabar com més aviat millor amb la ratxa negativa de set derrotes consecutives. Un fantasma que han d’espantar. Fotis, va explicar en la seva presentació que en aquesta primera setmana vol treballar en l’aspecte mental i, després en el treball tàctic i, així ha sigut. En la roda de premsa prèvia ho va explicar «L’equip està preparat per a demà (avui), sobretot mentalment. Estem llestos per guanyar i tenen moltes ganes de guanyar». Físicament o mentalment, el conjunt gironí ha de guanyar per posar fi a aquesta dinàmica.

Sergi Martínez i Juani Marcos podrien reaparèixer. L’aler de Rubí fa tres setmanes que no competeix per culpa d’una lesió del tendó tricipital del braç dret, i el base argentí, tornaria després d’una setmana sense jugar. Va recaure en els problemes musculars que va patir en l’abductor a l’inici de la competició. L’entrenador del Bàsquet Girona també ha parlat d’aquests dos jugadors, que han tingut un rol important dins l’equip «No estan al 100% però hi seran. Gestionarem la seva presència a la pista». Tot fa pensar que els jugadors forcaran la seva situació per ajudar als seus companys en aquest matx el qual podem qualificar d’una importància abismal.

El Covirán Granada arriba a Girona després que el Barça (61-94) els hi passes per sobre. Acumulen 6 victòries i 13 derrotes. En els últims set partits han guanyat tres partits, donant la sorpresa contra el València Basket i guanyat al Zunder Palència i al Monbus Obradoiro. L’equip de Pablo Pin va anunciar després de la derrota contra el Barça la desvinculació de dos jugadors i han incorporat a les seves files al pivot Malik Dime. Un jugador que utilitza el seu físic per jugar per sobre de la cistella. Els ajudarà en la faceta defensiva, aspecte que estan tenint més problemes.

Dintre de la plantilla, tenen dos jugadors de gran nivell, com són Cristiano Felicio, exjugador dels Chicago Bulls durant sis temporades, el pivot brasiler és dels jugadors més incisius dins de la zona. Fa valer la força i el seu joc d’esquena a cistella per anotar. En l’apartat exterior, són dos els jugadors que estan jugant a un grandíssim nivell, com són Lluís Costa i Joe Thomasson. El català està tenint una temporada impressionant, sent el base nacional amb millor valoració per partit. Ha aconseguit pujar un esglaó el seu joc, sent capaç d’anotar i al mateix temps dirigir els seus companys. Joe Thomasson, que va arribar la temporada passada per ajudar-los a mantenir la competició, és el líder del conjunt andalús. Capaç d’anotar, assistir i sentenciar els partits en els moments més calents. El nou dirigent gironí també ha parlat sobre aquests jugadors, el qual s’hauran de defensar molt bé: «Cristiano Felicio, Joe Thomasson, Lluís Costa un anotador i generador pels companys i Kwan Cheetam des de la llarga distància poden fer molt de mal. Hem de fer una gran feina en la defensa col·lectiva i cometre molt pocs errors». L’era Fotis ha de començar amb una victòria.