«L'Spar Girona ha d'odiar la derrota»

L'equip gironí rep el Cadí La Seu a Fontajau, un costum des del retorn de Roberto Íñiguez

Roberto Íñiguez, entrenador de l'Spar Girona.

Roberto Íñiguez, entrenador de l'Spar Girona. / DAVID SUBIRANA/SPAR GIRONA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

L'Spar Girona de Roberto Íñiguez s'està acostumant a jugar contra el Cadí La Seu, rival demà al vespre a Fontajau (20.30 hores, Esport3). És el quart derbi català des del retorn a la banqueta del tècnic basc, que ha guanyat tots els precedents: 59-72 la nit del seu debut i 52-68 i 68-39 en els vuitens de l'Eurocup. «No serà un partit semblant al darrer. Primer perquè el Cadí és un altre equip, amb el retorn de Brown, Júlia Soler i el fitxatge de Contell. Dins del seu estil, ara és un equip diferent. Nosaltres, mantenint el respecte que li tenim, volem continuar amb la mateixa mentalitat, sense pensar que les hem guanyat abans», analitza Íñiguez.

L'equip gironí és quart en la classificació, mentre que el conjunt de Téllez és en la dotzena posició. «Pot semblar una estupidesa, però crec que és molt complicat derrotar tantes vegades consecutives a un mateix contrari. Perquè l'altre equip es va adaptant i aprenent, i no és fàcil. I el Cadí té capacitat de lluita i resiliència. Forma part de la seva identitat».

L'enfrontament contra les urgellenques serà el darrer abans de l'aturada FIBA. «No és tan important guanyar o perdre, el més rellevant és la feina que fem. Però a aquest equip no li ha d'agradar perdre. Hem d'odiar la derrota».