Fontajau s'espanta amb la lesió de Rebekah Gardner en la gran nit de l'Uni

La jugadora nord-americana, reforç d'emergència aquest 2024, està pendent de les proves que revelin quin serà el diagnòstic definitiu

Rebekah Gardner, lesionada, rebent el suport de les seves companyes.

Rebekah Gardner, lesionada, rebent el suport de les seves companyes. / MARC MARTÍ

Jordi Bofill

Jordi Bofill

L'Uni Girona sembla que pateixi un malefici. La seva jugadora estrella, fitxada d'urgència per omplir una plantilla que demanava a crits un reforç com el seu, la nord-americana Rebekah Gardner, va posar l'ai al cor a tothom dijous, durant l'eliminatòria de quarts de final de l'Eurocup contra el Galatasaray, encarrilada per l'equip de Roberto Iñiguez gràcies al seu avantatge de tretze punts.

Gardner no va poder fer-ne cap i tan sols va estar-se poc més de tres minuts en pista, tot i sortir en el cinc inicial. La seva imatge, asseguda en una cadira amb la cama estirada i recolzada, al final del partit, ho deia tot. Que les seves companyes s'hi apropessin, per dedicar-li la victòria, en un gest que honora el vestidor gironí, també era senyal de la preocupació existent al voltant del present i del futur de la nord-americana. Les paraules de Roberto Iñiguez en la sala de premsa eren l'avantsala a una tragèdia que Fontajau ja presagiava, vistos tots els detalls. «El que li ha passat és una desgràcia. Evidentment, és el pitjor que et pot passar en l'esport. Té pinta que serà greu. És un contratemps important per a nosaltres, perquè és la nostra jugadora líder. Veurem què significa tot plegat, a llarg termini. Però especialment, ho lamento a escala personal per ella. S'estava recuperant de molt temps sense jugar i això és una altra pedra en el camí que haurà de superar. L'ajudarem en el que puguem, però pinta malament».

Gardner va tornar a l'Uni Girona a principis d'any, uns mesos més tard d'haver-se desvinculat de l'entitat. Arribava per suplir la baixa de Kelsey Mitchell. Ara, però, la seva progressió i adaptació a l'equip es veurà frenada en sec. A falta dels resultats de les proves fetes aquest divendres, es tem que la lesió s'hagi produït a l'Aquil·les.

En les pròximes hores, quan es tingui la confirmació oficial, l'Spar Girona anunciarà el diagnòstic de la nord-americana, una de les jugadores més estimades del pavelló de Fontajau. Caldrà fer-li costat.