Quan l'esport és una eina de transformació social

La Fundació Ramon Noguera visita Fontajau i comparteix moments amb Jaume Sorolla i Mindaugas Susinkas, jugadors del Bàsquet Girona

Sorolla, amb un dels equips, durant l’acte d’ahir.

Sorolla, amb un dels equips, durant l’acte d’ahir. / BÀSQUET GIRONA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

El poder dels clubs per canviar la vida de les persones és gegant. Segons Stefi Batlle, «des dels inicis el Bàsquet Girona ja va néixer amb aquesta vocació de què l'esport i en aquest cas el bàsquet fos una eina de transformació social», explica la CEO de l'entitat gironina. Aquest divendres, la Fundació Ramon Noguera va apropar-se a Fontajau, on una vintena de nois i noies van poder compartir una estona i fer diferents activitats amb Jaume SorollaMindaugas Susinskas, jugadors de l'equip de Fotis Katsikaris. També els van poder entrevistar.

L'alegria va ser infinita. «Fa molt temps que estem treballant en aquests esdeveniments i ho fem de la mà de CaixaBank, principalment», recorda Batlle. Si els nois i noies estaven encantats, també ho estaven els jugadors. «Crec que aquesta acció és molt positiva, els nois i les noies ens veuen de tu a tu i això és molt important. Ells també han practicat una mica de bàsquet per saber com és i poden aprendre molt», opina el pivot Jaume Sorolla.

D'altra banda, Pepita Perich, directora gerent de la Fundació Ramon Noguera, ho valorava així: «Aquesta iniciativa ajuda a visibilitzar, sensibilitzar i normalitzar la presència i participació activa de persones amb discapacitat intel·lectual a qualsevol activitat».

Al llarg de la temporada esportiva, CaixaBank patrocina altres accions socials del club Bàsquet Girona com és el cas del Mindset Program, programa de parla anglesa i hàbits saludables i sostenibles que s'ofereix a alumnes de les escoles de les comarques gironines de la mà dels jugadors del primer equip, o el programa de col·laboració amb la Fundació Girona Est, que engloba actuacions amb barris en risc d'exclusió mitjançant la interactuació dels seus infants i joves amb els jugadors del primer equip de bàsquet en activitats esportives, educatives i culturals.