Més de 800 participants a la Mitja Marató del Pla de l’Estany i la Volta a l’Estany

La jornada d’atletisme que organitza el CN Banyoles se celebrarà aquest diumenge amb èxit d’inscrits i inscrites

La presentació de la Mitja Marató del Pla de l’Estany.

La presentació de la Mitja Marató del Pla de l’Estany. / CN BANYOLES

Redacció

La Mitja Marató del Pla de l’Estany i la Volta a l’Estany fregaran el rècord històric de participació aquest diumenge, dia 7 d’abril, als municipis de Banyoles i Porqueres. La jornada d’atletisme que organitza el Club Natació Banyoles fa temps que va exhaurir les places, abans que tanqués el període d’inscripcions, i enguany comptarà amb 618 inscrits i inscrites en la 29a edició de la Mitja Marató i 200 inscrits i inscrites a la 14a edició de la Volta a l’Estany, on la previsió és de 300 participants.

Segons s'ha explicat avui en la presentació de les proves, Banyoles i Porqueres mantenen el circuit homologat que en el seu moment es va dissenyar, l’any 2019, buscant impulsar la participació a la cursa. Així doncs, es faran dues voltes senceres a l’Estany (una en cada sentit), passant per Porqueres i el centre de Banyoles (inclosa l’emblemàtica Plaça Major).

El desnivell positiu acumulat és de 60 metres, ideal per a què els participants puguin lluir-se en les marques mentre gaudeixen de l’entorn. Es disposarà de quatre «llebres» que marcaran els ritmes adients per acabar amb uns temps d’1:25 h, 1:35 h, 1:45 h i 1:55 h. L’organització ha informat que els participants que acabin la distància de 21,097 km rebran una medalla.

Per la seva part, la Volta a l’Estany repetirà el circuit dels últims anys de 6,9 km pel voltant de l’Estany.

L’hora de sortida de les dues curses serà a les 9:30 hores al passeig Gaudí.

«Esperem estar a l’alçada de les expectatives i organitzar una jornada esportiva on tothom gaudeixi del simple fet de córrer i puguin guardar un molt bon record de la seva participació», han afegit des del CN Banyoles.