«Vaig marcar 8 gols i en podria haver fet 10»

Lluís Ortiz, davanter del Borrassà, anota una xifra rècord contra el Recreativo de Marca (9-0), en un partit de Quarta Catalana

El figuerenc va iniciar la trajectòria com a jugador directament en el futbol regional i situant-se com a porter

Lluís Ortiz, davanter del Borrassà, en el camp del club, l’endemà de marcar els 8 gols. / LLUÍS RIBERA

Marcar 8 gols en un mateix partit està a l’abast de molt pocs, encara que sigui a l’última categoria territorial, Quarta Catalana. Aquesta xifra estratosfèrica de gols els va anotar Lluís Ortiz, davanter del Borrassà, el dissabte passat contra el Recreativo de Marca, de Figueres (9-0). «És una bogeria», confessava el jugador figuerenc l’endemà de la gesta. Es tracta d’uns registres que tenen com a precedent els 8 gols que va marcar Roger Fortuny Fortu a la temporada 2021/22 amb el Fornells, a Tercera Catalana, contra el Santa Pau (8-0).

Ortiz explica que el seu nombre de gols en el partit podia haver estat major: «En podia haver marcat 10 tranquil·lament, però si totes les pilotes entressin no estaria aquí». Els missatges, i també les bromes, en el mòbil del davanter altempordanès han estat constants a les últimes hores: «M’han arribat a dir si el rival jugava sense porter, si no tenia defenses...».

El Borrassà és el segon classificat del grup 1 de Quarta i el Recreativo de Marca penúltim. Els blaugranes persegueixen el líder indiscutible, l’Esplais, que té set punts més i que duu més d’un any seguit sense perdre. El dissabte passat, els nois que entrena l’exjugador del Girona Pau Quirante van topar contra un rival que al minut 12 ja tenia dos expulsats. Al descans, el marcador era de 2-0 i al minut 60 els figuerencs ja es van quedar amb vuit. El Borrassà va prémer l’accelerador amb un objectiu clar, que Lluís Ortiz acabi optant al pitxitxi del grup: «Els companys hi van fer molt, sense ells no n’hauria marcat tants, tots em buscaven. Van lluitar perquè intenti atrapar a en Vicenç (Lloret)». Lloret és el màxim realitzador del grup 1 amb 33 gols, dos més que Ortiz. «El meu objectiu sempre ha estat guanyar amb el Borrassà i lluitar per pujar a Tercera Catalana. No era la meva intenció el pitxitxi, però ara que ho veig factible, l’aniré a buscar», confessa el depredador.

Dels 31 gols que ha marcat, la majoria han estat amb la cama dreta. El davanter dels blaugranes ja sap què és ser el màxim realitzador de la lliga i aixecar el trofeu Amos de l’Àrea que organitza el Setmanari de l’Alt Empordà, del mateix grup que Diari de Girona. Ho va arribar a ser per partida doble amb el Selvatans, a Quarta Catalana, a les temporades 2013/14 (46 gols) i 2016/17 (50 gols).

El club de la Selva de Mar va ser on es va iniciar com a jugador, el 2008, a Tercera Regional, amb 15 anys. Anteriorment, no havia jugat en cap club federat de futbol base. I la primera posició que va ocupar va ser la de porter pel seu passat en equips d’handbol. A sota els pals encara se’l va veure la temporada passada quan fallaven els titulars: «Entre aquestes dues posicions, em quedo amb la de davanter», conclou.