Carlos Manera guanya la Niji40

Carlos Manera i el seu equip celebren la victòria.

Carlos Manera i el seu equip celebren la victòria.

Redacció

El regatista de la Selva de Mar Carlos Manera (CN Port de la Selva) ha guanyat la Niji40, la cursa transatlàntica de Class40, amb l’equip Snef, format també per Xavi Macaire i Pierre. El trio francoespanyol ha creuat aquest matí la línia d’arribada a l’illa Marie-Galante del Mar Carib, després de sortir el passat diumenge 7 d’abril de l’illa Belle-Île-en-Mer a la Bretanya i navegar durant 14 dies i 20 hores. En total, han recorregut 4.066 milles nàutiques, fent una mitjana d’11,42 km.

Carlos Manera, que fa cinc mesos va finalitzar la mítica regata en solitari Minitransat en la segona posició, s’ha obert camí a la vela oceànica professional. La Niji40 és la quarta regata transoceànica que completa als 25 anys.

«Estic molt content d’aquesta victòria en la primera regata a la classe 40. Ha sigut una gran oportunitat, he après molt i amb tres persones es pot portar molt més al límit el vaixell, a part de descansar més...», ha assegurat l’altempordanès. Durant la travessa, ha creuat dues borrasques al Golf de Gascona i les Açores.

TEMES