Llers és el protagonista de la nova monografia dels Quaderns de la Revista de Girona, que va publicar-se dissabte passat. Des de la seva «posició privilegiada a cavall de la plana i el Pirineu», tal com explica l'autor d'aquest número, l'historiador gironí Antoni Egea, Llers concentra en el seu territori bona part de les característiques geogràfiques, paisatgístiques, patrimonials i històriques de l'Alt Empordà.

Així, diversos elements han forjat el municipi i els llersencs d'avui a través d'un procés històric que aquest quadern resumeix: la situació estratègica de la població, al bell mig de l'Alt Empordà; l'esforç per treure rendiment d'una terra seca, esquerpa i rocallosa; un passat ric en esdeveniments i una història convulsa.

La presentació de la publicació 201 dels Quaderns va anar a càrrec d'Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació de Girona; Carles Fortiana, alcalde de Llers; Rafel Noguer, director de banca d'Institucions de CaixaBank a Girona; Rosa Maria Gil, directora de la col·lecció; David Pujol, mestre i doctor en Ciències de l'Educació, i Antoni Egea, l'autor del llibre. Amb aquesta nova monografia ja són 115 els municipis protagonistes dels Quaderns.