15 de juliol de 2019
15.07.2019
Diari de Girona

Llers protagonitza el nou «Quaderns de la Revista de Girona»

La publicació resumeix la situació estratègica del municipi, situat al bell mig de l'Alt Empordà

15.07.2019 | 00:08
Llers protagonitza el nou «Quaderns de la Revista de Girona»

Llers és el protagonista de la nova monografia dels Quaderns de la Revista de Girona, que va publicar-se dissabte passat. Des de la seva «posició privilegiada a cavall de la plana i el Pirineu», tal com explica l'autor d'aquest número, l'historiador gironí Antoni Egea, Llers concentra en el seu territori bona part de les característiques geogràfiques, paisatgístiques, patrimonials i històriques de l'Alt Empordà.

Així, diversos elements han forjat el municipi i els llersencs d'avui a través d'un procés històric que aquest quadern resumeix: la situació estratègica de la població, al bell mig de l'Alt Empordà; l'esforç per treure rendiment d'una terra seca, esquerpa i rocallosa; un passat ric en esdeveniments i una història convulsa.

La presentació de la publicació 201 dels Quaderns va anar a càrrec d'Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació de Girona; Carles Fortiana, alcalde de Llers; Rafel Noguer, director de banca d'Institucions de CaixaBank a Girona; Rosa Maria Gil, directora de la col·lecció; David Pujol, mestre i doctor en Ciències de l'Educació, i Antoni Egea, l'autor del llibre. Amb aquesta nova monografia ja són 115 els municipis protagonistes dels Quaderns.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit