El vestit del casament de Tamara Falcó: picada d’ullet al vestit de la reina Letizia de Pertegaz?

Revelen el vestit que finalment ha lluït la marquesa de Griñón

El vestit del casament de Tamara Falcó: picada d’ullet al vestit de la reina Letizia de Pertegaz?

El vestit del casament de Tamara Falcó: picada d’ullet al vestit de la reina Letizia de Pertegaz? / Revista ¡Hola!

Laura Estirado

Tot i que les primeres cròniques televisives d’aquest cap de setmana feien càbales sobre el vestit de núvia de Tamara Falcó, dissenyat per Wes Gordon, el pupil de Carolina Herrera, i asseguraven que podria tenir una clara inspiració en el que va lluir Grace Kelly, en el seu casament amb Raniero de Mònaco, dissenyat per Helen Rose, la portada de l’‘¡Hola!’ ha revelat en la seva edició especial i avançada a aquest dilluns que el vestit que finalment ha lluït la marquesa de Griñón recorda molt molt el clàssic de Pertegaz que va portar Letizia el dia del seu casament amb el rei Felip.

Les fotos de l’exclusiva (asseguren que del milió d’euros) de la boda de Tamara Falcó i Íñigo Onieva ja són als quioscos gràcies a la revista de la salutació, firma de capçalera d’Isabel Preysler i de les seves filles i fills. Són un total de 50 pàgines dedicades al casament celebrat aquest dissabte a la finca El Rincón, a Aldea del Fresno, Madrid. Els 400 convidats vip a l’enllaç no han tingut accés al seu mòbil per evitar que es filtressin imatges dels nuvis; i no n’hi ha hagut per no espatllar l’avanç editorial.

Després de la polèmica i desacord amb les dissenyadores basques Sophie et Voilà, la firma Carolina Herrera va agafar les regnes per confeccionar el vestit de la núvia, el secret més ben guardat del cap de setmana. Per fi ha aclarit la incògnita.

Clàssic i modern alhora

A la seva arribada a Madrid custodiant la peça, el director creatiu de la firma, Wes Gordon, ja va avançar que es tractava d’una opció «molt tradicional però molt moderna». I així és, ja que es tracta d’una peça d’una elegància indiscutible, i d’inspiració de princesa medieval (molt adequada per a l’entorn on s’ha celebrat el casament, a la finca vuitcentista del palau d’El Rincón), i que té certes similituds amb el que la reina Letizia va lluir el 2004 en el seu casament amb el rei Felip: un últim treball de Pertegaz, amb coll de barca i mànigues franceses, amb brodats platejats.

La peça de Gordon que ha lluït Tamara està composta per una silueta abric, que destaca per la seva màniga llarga i la seva cua en cascada, tot confeccionat en un crepè de seda de to ivori que ressalta els brodats i la pedreria de vidre de la part davantera.

Les flors del marquesat

Aquests detalls representen les fulles d’arboç i flors de nard que constitueixen l’escut del marquesat de Griñón.

Un altre detall similar del ‘look’ de Tamara i la reina és el fet que l’aristòcrata també ha utilitzat com a subjecció del vel una tiara de diamants, en el seu cas un regal que li van fer a la seva àvia paterna, Hilda Fernández de Córdova, quan va contraure matrimoni amb Manuel Falcó i Escandón el 1928. Es tracta de la mateixa peça Amparo Corsini va portar a la seva boda amb Manuel Falcó (el germà gran de Tamara, que ha exercit de padrí i que l’ha portat a l’altar).

El nuvi, per la seva banda, també ha triat un vestit clàssic, de blau fosc, camisa blanca i corbata blau cel, i ha cedit tot el protagonisme a la seva dona. A més d’ell, també apareixen a la portada de la revista els convidats més pròxims que van celebrar el casament amb un sopar i posterior festa que es va allargar fins a la matinada.