Un nen sobreviu a una caiguda de 30 metres al Grand Canyon

El menor va relliscar a l'apartar-se per deixar que uns turistes fessin una foto

Mor un home en caure daltabaix d'un penya-segat a Tossa quan volia fer una fotografia

Grand Canyon, a Arizona (Estats Units)

Grand Canyon, a Arizona (Estats Units) / El Periódico

El Periódico

Un adolescent de 13 anys de Dakota del Nord (Estats Units) ha sobreviscut a una caiguda de gairebé 30 metres a la vora nord del Grand Canyon durant un viatge familiar.

Els equips d’emergència van necessitar dues hores per rescatar Wyatt Kauffman després que el menor rellisqués en un penya-segat dimarts i caigués al sender Bright Angel Point.

L’adolescent va ser traslladat amb avió a un hospital de Las Vegas per fractures a nou vèrtebres, ruptura de melsa, un pulmó col·lapsat, commoció cerebral, fractura d’una mà i un dit dislocat.

«Era a la vora i m’estava fent a un costat perquè altres persones poguessin fer una foto», ha narrat Kauffman a la cadena de televisió KPNX de Phoenix (Arizona). «Vaig relliscar i em vaig poder agafar d’una roca amb una sola mà», ha explicat el jove, que li han donat l’alta aquest cap de setmana. «No estava tan ben agafat. Era com si m’empenyés cap enrere. Vaig perdre adherència i vaig començar a caure cap enrere», ha afegit.

«Només recordo una mica haver despertat en una ambulància i un helicòpter i pujar a un avió i arribar aquí» a l’hospital, ha detallat Kauffman, que viu a Casselton, Dakota del Nord.

Wyatt i la seva mare feien un viatge per visitar parcs nacionals quan es va produir la caiguda al Grand Canyon. «Estem extremadament agraïts per la feina de tothom. Dues hores és una eternitat en una situació com aquesta», ha afirmat el pare, Brian Kauffman, que era a casa seva quan es va assabentar de la caiguda del nen.

«Tenim sort de portar el nostre fill a casa al seient davanter d’un cotxe en lloc de portar-lo en un taüt», va dir Brian Kauffman a KPNX.