Dos suposats extraterrestres arriben fins al Congrés de Mèxic

Tenen una antiguitat de més de 1.000 anys i van ser preservats de manera sorprenent per un tipus d'alga

Extraterrestres de tres dits i un cap allargat

EFE

En un insòlit esdeveniment a la cambra de Diputats de Mèxic, el conegut ufòleg Jaime Maussan i un grup d'experts van exhibir dos cossos "d'éssers no humans", provocant un debat fervent sobre la possible existència de vida extraterrestre al país.

Aquest esdeveniment va marcar la primera audiència pública en la recerca d'una legislació relacionada amb els fenòmens aeris anòmals no identificats a Mèxic, coneguts com a objectes voladors no identificats (OVNI).

Segons Maussan, aquests dos cossos, recolzats per una investigació de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM), tenen una antiguitat de més de 1.000 anys i van ser preservats de manera sorprenent gràcies a la seva sepultura en diatomees, un tipus d'alga que inhibeix el creixement de bacteris i fongs.

Escepticisme i engany

Tot i això, l'autenticitat d'aquests éssers no humans ha generat escepticisme entre alguns, els quals argumenten que no són més que un estratagema. Maussan va emfatitzar que aquests cossos no van ser recuperats de naus espacials que es van estavellar a la Terra, sinó que estaven enterrats, cosa que afegeix un gir intrigant al misteri.

Mentrestant, el pilot de combat nord-americà i exdirector de la Marina nord-americana, Ryan Graves, que prèviament va revelar que el Govern dels EUA investigava els ovnis des de fa anys, va subratllar que els Estats Units ja tenen naus i restes d'origen no humà, encara que va criticar la manca de transparència en les investigacions.

L'Institut de Física de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM), per la seva banda, va refutar les afirmacions de Maussan, argumentant que les anàlisis de carboni 14 realitzades als seus laboratoris es limiten a determinar l'antiguitat de les mostres, sense afirmar-ne l'origen extraterrestre.

El debat sobre la vida extraterrestre a Mèxic continua sense resoldre's, deixant el debat obert entre la incredulitat i la possibilitat d'una trobada amb intel·ligències no humanes.