- Multimèdia
- Serveis
- Classificats
Llom de porc amb pomes
-
Notícia guardada al teu perfil
Veure notícies guardades
Vots: 1/5 estrelles
4 racions
INGREDIENTS
- 1 kg de llom de porc en un tros
- 1/2 kg de pomes
- 2 pastanagues
- 1 ceba
- 1/4 litre de vi blanc
- 1 cullerada de mantega
- 1/2 cullerada de farina
- 1 fulla de llorer
- 2 cullerades de sucre
- Oli
- Sal
Elaboració
- El llom es neteja de greix i es fregeix en una cassola amb una mica d’oli.
- S’hi afegeix la ceba –trossejada–, la pastanaga –en rodanxes–, el llorer i un polsim de sal, i s’ofega.
- Quan estigui enrossit per tots costats, es ruixa amb un got de vi blanc, es tapa la cassola i es cuina fins que estigui tendre –una hora i mitja aproximadament.
- Les pomes –pelades, tallades en rodanxes i sense els cors– es posen en una cassola, se’ls afegeix la resta del vi, el sucre i la mantega, i es fiquen en el forn fins que estiguin tendres i enrossides.
- Les pells i els cors –sense llavors– s’afegeixen al guisat.
- Una vegada estigui el llom en el seu punt, se separa de la salsa, es deixa refredar una mica i es talla en rodanxes.
- La salsa s’espesseix amb la farina, al foc, es passa per un passapuré i es reserva.
- El llom se serveix en una plata, regat amb la salsa, i amb les pomes disposades als costats.