Míchel: "Al Girona tinc totes les eines per créixer"

Míchel es mostra "feliç" de renovar fins al 2026 i assegura que només és "un més" en el projecte

Marc Brugués

Marc Brugués

Res ni ningú fa desviar Míchel del seu discurs ni de la seva manera de ser. Ni l’ascens, ni la permanència, ni estar a una victòria d’Europa ni tampoc la renovació fins al 2026 com a entrenador del Girona. «No em considero cap llegenda. Només sóc un més de projecte», deia ahir. El tècnic madrileny és com és i, el seu tarannà natural i humil i, alhora, ambiciós, l’ha dut fins aquí. «Quan va arribar fa dos estius, veníem de moments molt durs, amb dues finals de play-offs perdudes consecutives i, realment ell ho ha capgirat tot. Totes les expectatives que hi tenia s’han quedat curtes». Així de clar parlava Quique Cárcel d’un Míchel que li té el cor robat i que treballar al seu costat «l’omple» perquè el tècnic aglutina tot el que cerca en un entrenador. «Aposta pel talent, per la gent jove, pel bon futbol i, sobretot, pels resultats. A més a més és generós i comparteix l’èxit», el definia Cárcel. Aquest feeling amb el màxim responsable esportiu i la viabilitat d’un projecte amb els fonaments de ciment ha estat clau perquè el madrileny hagi acceptat renovar fins al 2026. «És el millor lloc per continuar creixent com a entrenador i persona. Tinc les millors eines. Sense la confiança de la direcció esportiva hauria estat difícil que aquest projecte tingués la continuïtat que té. En Quique m’ha fet més bon entrenador», assegurava Míchel. 

Tot i que algun club va transmetre-li interès, Míchel mai ha tingut una oferta sobre la taula per anar-se’n. «La meva predisposició ha estat sempre quedar-me. La paraula és el més important i la hi havia donada a Quique», deia el tècnic que defugia parlar de si el nou contracte inclou cap clàusula de rescissió. Amb la seva signatura al nou contracte, Míchel ja pot començar a posar fil a l’agulla al Girona del futur. A poc a poc, però el tècnic està convençut que es poden fer «grans coses» a Montilivi. «Primer de tot hem de consolidar el projecte a Primera, que és el gran objectiu. Després, mirar d’arribar com més amunt millor amb una idea de joc de la qual la nostra gent n’estigui orgullosa i s’hi senti representada», exposava. En aquest sentit, l’exentrenador de l’Osca i del Rayo assenyalava que el club «té molt clar què cal fer per créixer» i també per a ell. És per això que està convençut que està en «les millors mans». 

La temporada passada, el Girona va renovar Míchel abans del play-off d’ascens i al cap de poc va fer el mateix amb Cárcel també fins al 2024. Ara però les coses són diferents i el barceloní no té la necessitat que tenia el curs passat. «L’arribada de Míchel em va fer tornar a sentir identificat amb una idea de futbol que compartim. Venia de moments durs i ara estic més fort i sóc més feliç. Si continua, estic molt més tranquil, és clar», deia, sense anar més enllà sobre la seva possible renovació.