Els pesos pesants del vestidor

A falta de resoldre el futur de Borja García, set jugadors porten com a mínim cinc anys al Girona

Juanpe llueix el braçalet de capità en l’últim partit contra el Betis a Montilivi.

Juanpe llueix el braçalet de capità en l’últim partit contra el Betis a Montilivi. / EFE/Siu Wu

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Ja se sap que Quique Cárcel dona molt valor al què representen els jugadors per al vestidor. L’última renovació de Juan Carlos fins al 2024 va ser una corroboració més de la creença que té la direcció esportiva en els futbolistes que fan equip tant a dins com a fora del terreny de joc. En els pesos pesants del vestidor. El mes passat també es va aconseguir renovar Aleix Garcia, ampliant el seu vincle amb el club blanc-i-vermell dues temporades més (2026). Però el porter de Guadalajara i el migcampista d’Ulldecona no han estat els únics que, tot i arribar-hi fa temps, la temporada passada van tenir clar el «sí, vull» davant la possibilitat de continuar a Montilivi. S’hi van afegir: Juanpe (2024), Bernardo (2024), Valery (2026) i Santi Bueno (2026).

Tots ells signifiquen molt per al Girona, ja que porten com a mínim cinc anys al club. S’hi suma, per descomptat, Stuani, que ja tenia contracte fins al 2026 després de renovar l’estiu de 2021. El davanter uruguaià és ara mateix el segon jugador amb més temporades formant part de la plantilla blanc-i-vermella i la setmana vinent encetarà el seu setè exercici al club. De moment, només el supera Juanpe que va aterrar a Girona el curs 2016/17. El central canari és l’únic futbolista del Girona que ha celebrat els dos ascensos a Primera Divisió. Amb l’excepció de Borja García, que fa cinc dies que és agent lliure després d’acabar contracte i no haver tancat encara la renovació. Ara bé, la voluntat de les dues parts és arribar a un nou acord perquè el mitjapunta madrileny disputi la seva vuitena temporada vestit de blanc-i-vermell i pugui desempatar amb Àlex Granell com a futbolista que més partits ha disputat de la història del club en el futbol professional (233).

Per darrere de Juanpe i Stuani en el rànquing de jugadors amb més temporades al Girona, s’hi troben Valery i Bernardo que començaran la seva sisena temporada a Montilivi. En el cas del central colombià, però, no han estat seguides perquè el curs 2019/20 va jugar cedit a l’Espanyol amb motiu del descens a Segona Divisió. Ara bé, durant tot aquest temps ha estat propietat del Girona.

Finalment, hi ha Santi Bueno, Juan Carlos i Aleix Garcia, que en porten cinc. El migcampista d’Ulldecona també les ha complert en diferents etapes.

Subscriu-te per seguir llegint