Castellanos s'acomiada del Girona i fitxarà finalment pel Lazio

L'argentí signarà fins al 2028 després de l'acord entre el conjunt romà i el New York City

Castellanos remata a porteria contra el Mallorca

Castellanos remata a porteria contra el Mallorca / MARC MARTI FONT

Marc Brugués

Marc Brugués

Fa moltes setmanes que el futur de Taty Castellanos era lluny de Montilivi. El gran rendiment del davanter argentí amb la samarreta del Girona en la seva primera experiència al futbol europeu (14 gols en 37 partits) l’han situat al primer pla futbolístic i li han obert mercat entre els grans clubs del continent. Propietat del New York City, que el tenia cedit al Girona, el City Group tenia més que encarrilat un acord amb el Benfica a canvi de quinze milions d’euros fa unes setmanes. Tanmateix, al final no hi va haver entesa definitiva i serà el Lazio qui s’endurà Castellanos. El conjunt romà pagarà quinze milions d’euros més cinc més de variables per l’argentí que avui mateix se sotmetrà a la revisió mèdica prèvia al seu fitxatge. Una incorporació que va confirmar ahir el president del Lazio, Claudio Lotito, al Corriere dello Sport. «Castellanos ha arribat i hem pagat de cop», deia. Diverses informacions assenyalen que l’exjugador del Girona cobrarà un sou a la vora d’un milió vuit-cents mil euros. Un cop superi la revisió mèdica pertinent, Castellanos s’integrarà a la concentració de pretemporada que fa el Lazio a Auronzo per posar-se a les ordres de Maurizio Sarri.

L’entesa final entre Lazio i New York City va produir-se la matinada de divendres. Quinze milions d’euros més els plusos pertinents pel City Group faran que Castellanos signi un contracte de cinc temporades amb el conjunt italià. D’aquesta manera, Castellanos obre una nova etapa a la seva carrera amb la samarreta del subcampió de la Serie A de la temporada passada amb el qual tindrà l’oportunitat de disputar la Champions League enguany. Amb tot tancant, l’argentí va voler acomiadar-se del Girona i els seus aficionats amb un missatge a les xarxes socials. «M’acomiado d’aquesta gran institució que m’ha marcat per la resta de la meva carrera i quedarà gravada al meu cor», deia. Castellanos extenia l’agraïment a tots els estaments del club i l’entorn. «Agraeixo eternament a tota l’afició el tracte rebut tant els bons moments com en els que no ho han estat tant. Sempre han estat al meu costat. No em puc oblidar del cos tècnic, staff, metges, companys i tots i cadascun dels col·laboradors que han fet de mi un professional més bo cada dia».

L’adéu de Castellanos ha deixat un gran buit a la plantilla de Míchel, que espera que abans de començar la Lliga li arribin un parell de davanters de garanties. De moment, Cristhian Stuani i Manu Vallejo són els únics atacants de què disposa. El futur de l’andalús, cedit al gener a l’Oviedo, no és gens clar.