L’adéu de Romeu obre la porta a Pablo Torre

El càntabre, de 20 anys, arriba cedit pel Barça i s’incorporarà a l’estada del Girona a la Vall d’en Bas

El migcampista d’Ulldecona, que ja ha passat la revisió mèdica amb el conjunt blaugrana, no es va desplaçar a terres garrotxines

La plantilla del Girona treballa des d'ahir a la Vall d'en Bas sense Romeu

La plantilla del Girona treballa des d'ahir a la Vall d'en Bas sense Romeu / Nuri Marguí/Girona FC

Marc Brugués

Marc Brugués

Les hores dOriol Romeu com a jugador del Girona arriben a la seva fi. L’enlluernadora temporada amb la samarreta del Girona unida a l’economia de guerra del FC Barcelona ha fet saltar el migcampista d’Ulldecona de Montilivi al Camp Nou -enguany Montjuïc- a canvi d’un traspàs que es mou entre els quatre i cinc milions d’euros entre fix i variable. L’operació es va tancar divendres a la tarda i va lligada a la cessió de Pablo Torre cap al Girona fins al trenta de juny. Les dues operacions, fetes, haurien de veure la llum avui mateix per tal que Torre pugui posar-se a les ordres de Míchel Sánchez i Romeu a les de Xavi Hernández.  

Oriol Romeu, en acció en un partit de la temporada passada

Oriol Romeu, en acció en un partit de la temporada passada / Europa Press

El Girona va aterrar ahir a la Vall d’en Bas per fer una estada d’una setmana a les instal·lacions del RoyalVerd Garden Center i continuar amb la posada a punt de la pretemporada. Després d’haver-se entrenat encara amb l’equip dissabte i d’haver gaudit de descans diumenge, hi havia el dubte de si Romeu seria avui a terres garrotxines. Tanmateix, amb l’acord apuntalat de dalt a baix, les parts van considerar que no calia i el club li va donar permís perquè es desplacés a Barcelona a passar la revisió mèdica pertinent. Romeu va ser captat per les càmeres de Jijantes a punt d’entrar a l’Hospital de Barcelona en el que va ser la prova definitiva del final de la seva etapa al Girona. El d’Ulldecona deixarà lliure el dorsal 18 després d’haver disputat trenta-quatre partits en els quals ha marcat dos gols i s’ha guanyat l’estima i l’admiració de la parròquia gironina. 

Pablo Torre, durant l'amistós contra l'Olot de la temporada passada

Pablo Torre, durant l'amistós contra l'Olot de la temporada passada / ANIOL RESCLOSA

L’anunci oficial de l’adéu de Romeu no es va fer ahir i es demorarà fins avui per no coincidir amb la presentació de Gündogan. Tot plegat farà que Romeu pugui viatjar demà amb el Barça cap als Estats Units per iniciar la gira de pretemporada que hi farà el conjunt blaugrana. El traspàs de Romeu deixarà al calaix del Girona cap entre quatre i cinc milions d’euros i el jugador signarà per dues temporades, en principi, amb opció a una altra. 

Pablo Torre, el tercer

Un cop confirmat que el Girona es queda sense el seu pilar a punt d’entrar a la segona setmana de pretemporada, la direcció esportiva ja treballa per reaccionar de la millor manera possible i trobar un recanvi de garanties per a Romeu com més aviat millor. No s’espera que sigui imminent perquè el Girona no es vol precipitar. A qui sí que s’espera ja avui mateix és a Pablo Torre. El mitjapunta càntabre, de 20 anys, arribarà cedit pel Barça en una operació paral·lela, com va insinuar Pere Guardiola la setmana passada, però per força lligada al traspàs de Romeu. Format al Racing de Santander i considerat la gran perla del conjunt càntabre, el Barça el va fitxar l’estiu passat avançant-se al Madrid. Tot i això, amb Xavi tan sols ha disputat tretze partits (un gol) i no ha tingut la continuïtat que ara intentarà trobar a Montilivi. Torre és un jugador dels que agraden a Míchel. Mitjapunta associatiu que es mou molt bé entre línies, té darrera passada i també gol. En aquest sentit, una de les grans virtuts de Torre són les accions a pilota aturada on és un autèntic especialista amb la cama dreta. Amb el Racing va marcar nou gols en trenta-dos partits el curs 2021-22, que va acabar amb l’ascens a Segona Divisió.

En principi, s’espera que Torre pugui incorporar-se avui mateix l’estada de l’equip a terres garrotxines. Més aventurat és saber si debutarà demà en l’amistós del Girona contra l’Olot, que suposa el debut de les dues úniques cares noves que hi ha hagut fins ara a Montilivi, Daley Blind (Bayern) i Savinho (Troyes). De moment, caldrà esperar perquè es tenqui el fitxatge dIván Martín. El Girona està en converses avançades amb el Vila-real per aconseguir els drets del jugador en propietat després que hagi jugat a Montilivi cedit durant la darrera temporada i mitja. A partir d’aquí, les mirades del mercat blanc-i-vermell se centraran en tres objectius: el migcentre recanvi de Romeu i dos davanters. En tot cas, els moviments podrien ampliar-se en el cas que hi hagi alguna sortida més de jugadors del primer equip, sigui en forma de cessió, traspàs o rescissió. De moment, a la Vall d’en Bas, Míchel compta amb els mateixos efectius que va tenir durant tota la setmana passada amb l’única absència de Romeu. Per avui espera Torre i ben aviat també, Iván Martín.