Golejada com a aperitiu del Costa Brava (3-0)

El Girona supera l'Andorra a la Vinya amb gols de Jastin, Minsu i Manu Vallejo

Marc Brugués

Marc Brugués

El plat fort de la pretemporada del Girona és demà al vespre a Montilivi en el Costa Brava contra el Lazio. Serà el moment per veure en directe, per primera vegada a l'estadi, els tres fitxatges fets fins ara Blind, Savinho i Pablo Torre i, qui sap si també Artem Dovbyk, amb qui encara s'estan acabant de perfilar els darrers serrells. Una prova de foc de luxe contra el subcampió italià que té a les seves files homes importants com Immobile, Pedro Rodríguez o Patric Gabarrón, entre altres, que servirà per veure el nivell del Girona a una setmana de començar la Lliga.

Abans, l'equip ha fet un petit aperitiu aques vespre a la Vinya contra l'Andorra en un partit que ha servit per donar minuts als més joves i carregar una mica més les cames. Jastin, Minsu i Manu Vallejo han certificat la victòria dels de Míchel. La nota negativa han estat els problemes físics de Callens i Jastin.

L'estiu passat Castellanos va estrenar-se amb gol contra l'Andorra. Dovbyk no ha pogut calcar el debut de l'argentí, però qui sap si s'estrenarà demà si el club aconsegueix tancar els últims detalls de la seva incorporació, que es farà per set milions d'euros a canvi del 50% dels seus drets. Mentrestant, avui a la Vinya, Jastin ha tornat a brillar i Manu Vallejo ha aprofitat per reivindicar-se. El jove extrem ha estat un dels més destacats contra l'Andorra, on ha ensenyat altre cop que té fam, guspira i gol. El lleidetà ha estast l'autor del primer gol d'un partit ensopit que fins aleshores havia estat dominat per l'Andorra. El Girona, amb moltes proves i amb Selvi Clua i Iván Martín a la sala de màquines, tenia dificultats per combinar i tenir la pilota. A dalt, Manu Vallejo i Pau Víctor han entrat ben poc en joc durant els primers quaranta-cinc minuts. Un altre dels joves, Almena ha repetit bones sensacions des de l'interior de la banda dreta. Leal, en dues accions per la banda dreta i Pastor, a la sortida d'un córner han estat a punt d'avançar els andorrans en les millors ocasionsa del primer temps. 

El Girona ha fet un pas endavant en atac a la represa. Amb la línia de pressió un pèl més alta, de seguida han arribat les ocasions. Primer, Manu Vallejo ha trigat massa a fer la centrada amb tres rematadors. En l'acció següent per la banda dreta, Couto ha fet la passada de la mort cap a Jastin, després que Manu Vallejo la deixés passar, enviés la pilota al fons de la xarxa. El Girona s'hi havia posat. Les ocasions continuarien i Pau Víctor i Manu Vallejo estarien a punt d'ampliar el marcador. Pel camí, reapareixia Pablo Torre en el lloc del lesionat Callens.

Míchel dosificaria els homes amb qui compta demà i només Aleix Garcia, Arnau i Savinho han tingut minuts. Hi va hagut temps encara per veure un segon gol del Girona. I quin gol! Minsu ha definit de meravella, després d'una assistència de Manu Vallejo. El davanter andalús trobaria la recompensa a la bona a les acaballes del partit, en rematar tal com venia una centrada d'Aleix Garcia que ha suposat el 3-0 definitiu. 

GIRONA: Fuidias, Couto (m.60, Minsu), Callens (m.58, Pablo Torre), Bernardo, Antal, Selvi Clua, Iván Martín (m.60, Miguel Gutiérrez; m.77, Arnau), Almena (m.77, Aleix Garcia), Pau Víctor (m.77, Savinho) i Manu Vallejo.

ANDORRA: Lizoain, Leal, Pastor, Alende (m.65, He), Bomba (m.77, Vilanova), Pampin, Molina, Samper (m.65, Bover), Álex Calvo (m.65, Marsá), Álvaro Martín (m.65, Patrick) i Nieto.

GOLS: 1-0, m.53, Jastin; 2-0, m.81, Minsu; 3-0,m.87, Manu Vallejo.

ÀRBITRE: Brull Acerete.