Vídeo | El discurs motivador de Míchel als seus jugadors: «És l'any de creure, créixer i ser immortals»

El tècnic madrileny del Girona va donar una emotiva xerrada als seus jugadors abans de l'estrena

Michel durant la xerdada prèvia

Michel durant la xerdada prèvia / Girona FC

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Els partits no comencen quan l'àrbitre xiula l'inici, ho fan molt abans. L'entrenador del GironaMíchel Sánchez, esprem els detalls amb cura. Abans de l'estrena a Anoeta, en què els futbolistes blanc-i-vermells van rascar un empat molt valuós, va tornar a tocar la fibra dels seus homes, amb una xerrada magistral. Al monitor, s'hi podien llegir tres conceptes que la plantilla està obligada a interioritzar, si vol que el seu recorregut a Primera continuï deixant empremta. «Girona 3 vegades immortal», «Fes història», i un «53», el nombre de punts que, en principi, marca el primer port al qual el madrileny vol arribar. «El tres vegades immortal és el tercer any a Primera Divisió. No ho ha aconseguit ningú, oi? Cal fer tres, d'acord? Perquè passeu a la història del club, hem d'assolir-ho aquest any, nois. Dependrà de vosaltres. Ho teniu tot, però recordeu la mentalitat», avisava, mentre els seus deixebles, que sumant els amistosos i el debut en competició oficial encara no han perdut (cinc victòries i tres empats), observaven en silenci.

«Dos anys espectaculars. Elogis de tot el món. Aquesta és la por que un pot tenir: la relaxació. Tot i que sembli que no, un no comença igual que l'any passat i posar el comptador a zero és molt difícil. Sempre ho dic. A mi m'ha passat, com a futbolista: després d'un partidàs, a la setmana següent a vegades baixa el nivell. És així. Has de voler, que és diferent. Aquí està el problema», confessava, expert gràcies a les seves incomptables temporades al futbol professional de la mà del Rayo Vallecano, principalment. A Montilivi passi el que passi ja ha fet història i no només pel fet d'haver ascendit l'equip a la Primera Divisió -com si fos poca cosa-, sinó per haver-se convertit, a Anoeta, en l'entrenador que més partits ha dirigit el Girona a l'elit, superant Pablo Machín i Eusebio Sacristán (39 a un doble empat a 38). I a diferència de l'any passat, en què l'equip va caure a València, contra la Reial Societat va començar la Lliga sense perdre. Míchel sap el que es fa.

Les conseqüències de l'èxit

Flirtejar amb la Conference League i deixar bocabadada la competició, en què clarament va ser el conjunt revelació del curs, no és una cosa fàcil de mantenir per a un vestidor que no està acostumat a l'estrellat. «Vau fer una temporada increïble, el curs passat. Tot el món parla molt bé de vosaltres. Ja no és una sorpresa. La gent dirà que ara al Girona el coneixeran. No; quan jugueu bé, jugueu molt bé. I no hi ha sorpreses», reconeixia Míchel, el discurs del qual hauria de passar a la posteritat a les escoles de futurs entrenadors.

«A nosaltres no ens ficaran mà si juguem bé, anem de veritat i amb la mentalitat que us he dit. Si fem un pas endavant en mentalitat defensiva, serem un equip de l'hòstia. Però per això, cal posar el comptador a zero. Ens queda molt per fer en aquest club, feu-me cas. I és un lloc espectacular per fer-ho, eh», insistia Míchel, posant el pèl de punta a tots els gironins i gironines que, hores més tard, van omplir les xarxes socials amb missatges de reconeixement a l'esperit d'un Girona que enamora.

Només compta el present

I després de l'empat a Sant Sebastià, sembla que els jugadors, que segueixen Míchel a cegues des que va arribar, van tornar a captar la xerrada del madrileny. «És l'any, és l'any de fer un pas endavant. De creure, créixer i ser immortals, com a mínim, per a molta gent. És evident que a escala grupal ja heu fet coses espectaculars sempre, perquè el dia a dia és meravellós amb vosaltres, però ens queda demostrar aquest any que el que vam fer l'any passat no és un puja i baixa. Perquè al final, aquests equips, acaben caient. Construïm un equip de veritat», desafiava Míchel a la plantilla, que ja compta les hores perquè sigui diumenge i el Getafe visiti Montilivi. No hi ha temps per perdre.

Per acabar, l'entrenador del Girona va fer extensiu el valor de tots i cadascun dels components del vestidor. «Tots sereu importants, tots. Perquè l'equip és el més rellevant. Si un pensa que si avui no juga li dona igual, ja estem amb el problema. Això passa en tots els equips, perquè us ha passat i m'ha passat. Els joves teniu la sort de disposar de gent amb experiència que té una cultura esportiva collonuda. Això ens fa estar a dalt de tot, nois. Anem a fer història!», destacava.