«Sense l'Oriol Romeu hem donat la cara»

Aleix Garcia destaca que el seu amic d'Ulldecona «no es podrà substituir», però que les sensacions són positives

Aleix Garcia, a Sant Sebastià

Aleix Garcia, a Sant Sebastià / EUROPA PRESS

Jordi Bofill

Jordi Bofill

«El punt és un puntàs. És un empat davant d'un equip molt bo, que jugarà la Champions aquesta temporada», analitzava Aleix Garcia, minuts després de l'estrena del Girona a la Lliga amb la igualada contra la Reial Societat (1-1). El migcampista d'Ulldecona, fonamental el curs passat, afronta el seu tercer any consecutiu com a blanc-i-vermell amb galons al mig del camp. «Ens ha descol·locat una mica el gol que ens han marcat al principi, però crec que l'equip s'ha refet de pressa. Hem controlat prou bé el partit i les sensacions són positives», assegurava.

Errors per corregir

El Girona, tal com va passar molts cops l'any passat, també al Reale Arena, va sortir adormit i va estar a punt de pagar-ho car. «Hem de corregir aquests errors. L'1-0 és una acció fàcil de defensar, l'hem d'intentar evitar. Si arriba a xiular penal a Blind, posar-nos 2-0 en contra hauria fet pujada».

El gran protagonista del dia va ser, sens dubte, l'ucraïnès Dovbyk. Però sense dominar l'idioma, com es comunica la plantilla amb el davanter? «Sabem que és complicat, per ell, però hi ha diversos jugadors que sabem parlar anglès i intentem traduir-li i explicar-li el que l'entrenador demana. Som molts els que ja fa temps que treballem amb Míchel i coneixem el que vol. Intentarem ajudar-lo el màxim possible», comentava Aleix, deixant anar una rialla respecte a l'associació que s'ha generat amb Tsygankov. En un tancar i obrir d'ulls van fabricar l'1-1. «Esperem que només ells dos ens facin gols així cada partit».

El buit d'Oriol Romeu

Preguntat per la pèrdua del seu gran amic i soci al mig del camp, Oriol Romeu, Aleix manifestava que «l'equip ha sabut defensar bé. Ens han creat ocasions perquè la Reial Societat té un nivell molt alt, però David López i Blind han fet un partidàs. Està clar que no es podrà substituir l'Oriol, perquè és una figura molt important, però l'equip, sense ell, ha donat molt bé la cara».

Per acabar, quin lloc es marca a la Lliga, Aleix? «El més positiu és que pràcticament la plantilla està al complet, a falta de retocs. No hem de pensar en Europa, l'objectiu és la permanència».