El millor inici del Girona en la seva breu història a la Primera Divisió

L’equip de Míchel Sánchez suma set punts dels nou en joc i s’instal·la provisionalment en el segon lloc de la classificació, darrere del Madrid

Classificació de Primera Divisió

Yangel Herrera, celebrant el 0-1 amb el qual es va obrir el marcador a Sevilla.

Yangel Herrera, celebrant el 0-1 amb el qual es va obrir el marcador a Sevilla. / Europa Press

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Podeu fregar-vos els ulls les vegades que considereu, però la classificació (provisional, això sí) és ben real. El Girona va dormir segon a la taula, darrere del Reial Madrid, líder invicte amb un ple de tres victòries en tres jornades. El conjunt de Míchel Sánchez, però, signa uns registres esplèndids, sumant set dels nou punts en joc. Mai no havia assolit una xifra tan alta de puntuació en cap de les seves experiències a Primera Divisió. Aquesta és la quarta, i com a molt, després de tres partits, havia aconseguit quatre punts, els que ja tenia ahir abans de conquerir el Ramón Sánchez Pizjuán.

En el primer any a l’elit, el curs 2017-18, el Girona de Pablo Machín, tot i ser un nouvingut a la categoria, va encadenar un doble enfrontament a Montilivi per iniciar la seva (in)experiència entre els millors. Primer va ser l’Atlètic de Madrid (2-2), per tot seguit vèncer el Màlaga (1-0), gràcies al gol de Pedro Alcalá. En total, quatre punts, perquè sortiria de San Mamés amb les mans buides (2-0).

Eusebio, tampoc

Amb Eusebio Sacristán a la banqueta, la temporada 2018-19, la cosa no va rutllar. Novament, es van jugar dos partits seguits a l’estadi, un empat a 0 contra el Valladolid i una clara derrota amb el Madrid (1-4). A la tercera va anar la vençuda, després de la victòria a Vila-real (0-1). També, quatre punts a la butxaca.

La tercera vivència amb Míchel, de fet, va ser pitjor que les dues primeres, ja que el conjunt blanc-i-vermell tan sols va sumar tres punts. En el debut a Mestalla, un penal per mà de Valery va condemnar-los a la derrota (1-0), es va guanyar a casa contra el Getafe (3-1) i es va perdre, també a Montilivi, contra el Celta (0-1).

Ahir, a Sevilla, tots els registres anteriors van anar a petar a les escombraries. El Girona actual ja havia igualat els quatre punts anteriors, després de l’empat a Sant Sebastià (1-1) i el triomf contra el Getafe (3-0). L’actuació al Pizjuán, d’aquelles per emmarcar, va permetre enfilar la barrera dels set punts i somiar.

Yangel, una contractura

Somiar en gros, esclar, i també en el que toca. Si la permanència se sol dir que es mou entre els 40 i els 40 i pocs punts, al Girona ja li queden set menys dels quals li faltaven a inici de temporada per arribar-hi.

Abans de la primera aturada de seleccions, l’equip de Míchel rebrà el Las Palmas a Montilivi (diumenge vinent, a les 14 hores). No hi serà Yangel Herrera, substituït al descans i que, segons va dir Míchel, té una contractura.