La revolució de Gabri Martínez

L’extrem triomfa a Segona Divisió en la cessió al Mirandés i es converteix en un dels protagonistes de la jornada amb un golàs

Gabri Martínez ja ha marcat dos gols amb el Mirandés a Segona Divisió.

Gabri Martínez ja ha marcat dos gols amb el Mirandés a Segona Divisió. / CD MIRANDÉS

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

A falta de futbol de Primera Divisió per l’aturada de seleccions, aquest cap de setmana LaLiga Hypermotion ha crescut en share. Era el moment de veure els partits de la categoria de plata i també de posar el focus en els jugadors cedits del Girona a Segona Divisió. A part del préstec de Manu Vallejo al Saragossa, aquesta temporada hi ha quatre futbolistes de la base blanc-i-vermella que s’hi estrenen entre els quals hi ha un nom que destaca per sobre la resta. Es tracta de Gabri Martínez. El jove extrem, de 20 anys, ha revolucionat el Mirandés des de la seva arribada i s’ha convertit en un dels protagonistes de la cinquena jornada amb un golàs en la gran victòria contra l’Andorra a Anduva (4-3).

Després d’un parell d’intents, Gabri Martínez va aconseguir obrir la llauna rematant amb la cama dreta des del centre de l’àrea per baix i fixant la pilota cap al pal esquerre (minut 32). L’extrem cedit pel Girona va rebre una passada en profunditat de Carlos Martín al mig del camp i, des d’allà, va desfer-se de tota la defensa andorrana per plantar-se davant de la porteria de Ratti, retallar a Arroyo, i marcar el gol amb una acció de qualitat. A partir d’aleshores, el partit va embogir fins a segellar un triomf per 4-3.

El company que li va fer l’assistència, va adjudicar-se els titulars de les cròniques tenint en compte que Carlos Martín també va ser l’autor d’un doblet amb la diana final de la victòria. Però l’actuació de Gabri Martínez va ser més destacada. «Va ser un malson per a la defensa visitant. Va poder marcar només començar arran d’una gran autopassada. Després va aprofitar el servei de Carlos Martín», publicava el diari As. O «Gabri Martínez, molt actiu, va ser un malson per a la defensa rival», deia el Marca. El rotatiu local El Correo també n’ha escrit meravelles: «El cedit pel Girona ha sigut, en aquest sentit, un dels jugadors més destacats pel que fa a producció atacant».

Gabri Martínez està traient rendiment a la seva cessió al Mirandés, havent disputat fins ara tots els partits de Lliga sencers i havent marcat dos gols. A Anduva, torna a compartir experiència amb Ilyas Chaira després de coincidir el curs passat al San Fernando. En el seu cas, tot i que hagi estat sense veure porteria de moment, l’extrem ripollenc també està tenint un paper protagonista i ha participat en els cinc primers partits de Lliga del Mirandés. Contra l’Andorra, Ilyas Chaira va tractar de posar a prova la defensa del conjunt d’Eder Sarabia.

Per la seva part, els figuerencs Arnau Ortiz i Óscar Ureña també debuten a Segona Divisió. El primer juga cedit a l’Eldenc i el segon ho fa al Leganés. No obstant això, mentre Arnau Ortiz gaudeix de minuts a la categoria de plata igual que ho fan Gabri Martínez i Ilyas Chaira, Óscar Ureña encara no ha tingut l’oportunitat de debutar amb el conjunt madrileny.

Els cedits a Primera RFEF

Amb les limitacions del filial del Girona a Tercera RFEF, són uns quants els jugadors de la base que aquesta temporada aprofiten les cessions per créixer a Segona Divisió. Encara que també n’hi ha diversos que ho fan a Primera RFEF.

En aquest sentit, el migcampista Álex Sala està anant de menys a més amb el Còrdova, on ja ha demostrat la seva personalitat amb la pilota; el central Biel Farrés espera que li arribi el moment per estrenar-se amb el Sabadell a Primera RFEF; i Pau Víctor ja goleja amb el Barça Atlètic. El davanter de Sant Cugat, fins i tot, s’ha pogut entrenar amb el primer equip del Barça a les ordres de Xavi Hernández aprofitant l’aturada de seleccions.

El Girona ha trobat en les cessions una bona solució per desenvolupar tot el potencial dels seus futbolistes.

Subscriu-te per seguir llegint