Portu, que dilluns es farà les darreres proves al maluc, tranquil·litza el Girona

El futbolista murcià, en una piulada a les seves xarxes socials, assegura que es troba bé i amb moltes ganes d'ajudar l'equip · El davanter, que va tornar a Montilivi pel seu propi peu, contrastarà el diagnòstic definitiu amb un especialista

Portu, retirat en llitera de Montilivi

Portu, retirat en llitera de Montilivi / Marc Martí i Font

Jordi Bofill

Jordi Bofill

A quarts de quatre de la tarda, una piulada de Portu, que va rebre una criminal entrada de Nacho en el darrer minut de temps afegit del partit contra el Madrid, va tranquil·litzar l'afició del Girona: "Moltes gràcies per tota l'estima que em vau transmetre ahir tant a l'estadi com els vostres missatges després. Em trobo bé i amb moltes ganes d'ajudar l'equip. Tenim una temporada molt bonica al davant. Som-hi".

El futbolista, afortunadament, està molt millor del qual es preveia en un primer moment, quan tothom es va espantar. Portu va marxar en ambulància, però a la nit ja va tornar a Montilivi pel seu propi peu. Coixejant, esclar, perquè el dolor és immens. Però en un principi, les primeres proves indiquen que el davanter murcià no té res a la cama i que tots els problemes s'acumulen al maluc. El Girona no ha fet cap comunicat perquè s'esperarà a la confirmació definitiva, que tindrà lloc en les pròximes hores. Dilluns mateix, de fet, s'espera que Portu visiti un especialista per contrastar la primera exploració i tenir el diagnòstic definitiu. Uns resultats que haurien de confirmar que no hi ha res greu i que l'entrada, impròpia en tots els sentits, tan sols quedarà en un ensurt pel que hauria pogut ser.

Nacho demana perdó

Des del seu compte d'Instagram, el central del Reial Madrid, Nacho Fernández, va demanar perdó públicament per la falta a Portu, una entrada sense cap mena de sentit. «Vull demanar disculpes a Portu per una acció involuntària en el partit. Dissabte i en tota la meva trajectòria mai vaig tenir la intenció de fer mal a ningú. Tant de bo puguis recuperar-te bé i ràpid».

Portu no va ser l'únic integrant del vestidor liderat per Míchel Sánchez que va acabar el partit contra el Madrid abans d'hora. També li va passar a Tsygankov, que va demanar el canvi al descans. L'ucraïnès, segons va confirmar l'entrenador del Girona a la fi del partit, es va trencar i també està pendent de proves per descobrir-ne el resultat. En els darrers minuts de la primera part es tocava amb la mà la zona interior de la cuixa.

Les solucions

Encara que el diagnòstic de Portu sigui positiu de veritat, de moment cal esperar per posar la mà al foc que estarà disponible al cent per cent en el pròxim partit, dissabte a Cadis, cosa que no està ni molt menys clara i sembla complicadíssima i comptant que Tsygankov difícilment podrà participar, Míchel haurà de valorar de quina manera reorganitza l'equip per a la jornada vinent. Arnau i Iván Martín, suplents dissabte contra el Madrid i que en cap moment van tenir minuts, són dues de les alternatives més raonables per tornar a l'onze inicial.

Això comportaria que, en posicions ofensives, l'entrenador blanc-i-vermell podria optar per reforçar la banda dreta, ubicant el brasiler Yan Couto per davant d'Arnau Martínez o, si decideix introduir Valery, canviar Savinho de banda i que aquest passi a la dreta. Tampoc seria descartable fer descansar el brasiler, que contra els blancs va donar mostres ben visibles d'esgotament, tant psicològic com físic.

En el cas de l'entrada d'Iván Martín al mig del camp, aquest també s'hauria d'alterar, sempre que Míchel mantingui la titularitat d'Aleix Garcia i Yangel Herrera. Entre David López, Èric Garcia i Daley Blind es jugarien els dos llocs a l'eix central d'una defensa que espera trobar la seguretat necessària per recuperar la porteria a zero i tornar al camí de la victòria.

Subscriu-te per seguir llegint