Conquerir Cadis: una assignatura que es resisteix

Juntament amb el Camp Nou, Anoeta i el Metropolitano, el Nuevo Mirandilla és un dels únics quatre camps de Primera on el Girona no hi guanyat mai

Escalante supera Gazzaniga en la derrota gironina de la temporada passada a Cadis (2-0)

Escalante supera Gazzaniga en la derrota gironina de la temporada passada a Cadis (2-0) / Román Ríos / EFE

Marc Brugués

Marc Brugués

El Girona enceta enguany tot ust la seva quarta temporada a Primera Divisió. A LaLliga, tanmateix, ja fa quinze anys que hi va tornar i durant aquest llarg interval de temps ha tingut temps d’enfrontar-se un grapat de clubs. Des del Llagostera al Betis, passant pel Barça o al Madrid a la màxima categoria. L’afició gironines ha celebrat alegries i disgustos a Montilivi i també a domicili, on històricament sempre ha costat més al Girona. Tot i això, en els darrers anys i, sobretot, enguany, la cosa sembla que canvia i l’equip s’ha convertit en un visitant fiable. Això no és pas cap garantia que l’equip guanyi avui sense baixar de l’autobús a Cadis, només faltaria. I més tenint en compte el que va passar l’any passat (2-0). Encara més. Cadis és un feu que no li prova gens al Girona, que no hi ha guanyat mai, tan sols n’ha esgarrapat un punt i només hi ha estat capaç de fer un gol en cinc visites. El conjunt gironí hi acumula quatre derrotes: 3-1 (1940-41), 2-0 (2009-10), 2-0 (2019-20) i 2-0 (2022-23) i un empat 0-0 (2016-17). És a dir, que si ens cenyim als precedents, el duel d’avui és com entrar a l’escorxador. 

Afortunadament, tanmateix, cada partit és una història diferent i el Girona té el repte avui d’afegir Cadis a la llista de rivals a qui ha derrotat al futbol professional. El conjunt andalús té l’honor, juntament amb el Barça, la Reial Societat i l’Atlètic de Madrid, de ser un dels únics quatre equips de Primera Divisió a qui el Girona encara no ha derrotat mai a domicili. La resta, tots han passat per l’adreçador. Això sí, el balanç amb els altres tres rivals és més positiu que no pas amb el Cadis. Només cal recordar els empats al Camp Nou del curs passat (0-0) i de l’any 18-19 (2-2). De Sant Sebastià, el Girona tampoc en guarda pas mal record. Enguany hi va empatar (1-1) i el curs passat també (2-2) amb un registre global de quatre empats i cinc derrotes en nou visites. Finalment, el Girona tampoc té mal balanç amb Metropolitano. Amb dos empats, un que va suposar l’accés als quarts de final de la Copa (18-19) i dues derrotes (18-19 a la Lliga i el curs passat).