Míchel: "Prefereixo arribar al primer objectiu com més aviat millor"

Tsygankov i Bernardo entren en la convocatòria per rebre demà el Celta a Montilivi

L'entrenador del Girona insisteix que el Reial Madrid i el Barça "no són rivals directes" i que no mirarà el clàssic pensant en el lideratge

Míchel, en la roda de premsa prèvia al partit contra el Celta.

Míchel, en la roda de premsa prèvia al partit contra el Celta. / T.P.

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Demà el Girona se n’anirà a dormir líder si aconsegueix guanyar al Celta (21.00 hores), antepenúltim classificat de LaLiga EA Sports, en el segon partit consecutiu que es disputa a Montilivi després de la remuntada contra l’Almeria (5-2). Per a Míchel, però, el més important no és el lideratge ni tenir en compte el clàssic perquè "el Reial Madrid i el Barça no són els nostres rivals directes", sinó que se centra en "aconseguir el primer objectiu (la permanència) com més aviat millor". El tècnic recupera Bernardo i Tsygankov per al partit.

L'EQUIP

“Tornen Bernardo i Tsygankov, han entrenat amb normalitat i estan preparats per jugar. Tenim algun jugador amb molèsties i veurem si arriben a temps per al partit. Ho veurem demà. La resta de lesionats són Borja García, Toni Villa, Juan Carlos, Jastin i Artero

“Són només molèsties, demà ho veurem. Hem tingut poc temps d’entrenament i, per això, demà decidirem”.

EL LIDERATGE I ACONSEGUIR DUES VICTÒRIES CONSECUTIVES A MONTILIVI

“És important guanyar per continuar a prop del repte d’aconseguir al més aviat possible el primer objectiu. Serien 28 punts en onze jornades, que és una xifra molt bona. Podem aconseguir dues victòries consecutives a casa, que no ho hem fet mai a Primera, però aquest no és l’objectiu. Abans que ser líders, prefereixo arribar al primer objectiu com més aviat millor”.

EL CELTA

“Rafa Benítez és un gran entrenador. Em van passar una dada amb la qual podria estar en posicions europees… És un equip que fora de casa és el tercer que més ocasions genera a la porteria rival. A dalt té jugadors ràpids i amb qualitat. Aspas, Larsen… Són molt bons. No té els resultats que mereix. És un equip perillós. No pressiona molt amunt, veurem demà, però en defensa d’espais està molt bé en tàctica. No miro la classificació, miro què fa el rival i el Celta fa moltes coses bé. Nosaltres també”.

“El Celta ha marcat 7 gols en joc dinàmic i, d’aquests, 5 han estat en transició. Quan Aspas agafa la pilota és capaç de donar al company una situació de gol; Larsen en la desmarcada és top; Bamba, Mingueza, Manu al carril esquerre… És un equip molt bo que té menys punts dels quals mereix. La clau és ser capaços d’agafar la pilota i en la pressió després de pèrdua ser capaços de controlar la situació".

“Per mi el Celta ha fet partits molt bons. Contra l’Atlètic de Madrid no mereixia el resultat, fins a l’expulsió. Els primers 25-30 minuts per mi el Celta és superior a l’Atlètic. Em fixo en això, el rival, no en la classificació. Miro les característiques en atac i en defensa del rival, i les sensacions que transmet l’entrenador amb la seva manera de fer les coses".

LES 10 PRIMERES JORNADES

“Penso que l’equip té una mentalitat molt top. Ha fet el partit que volíem contra qualsevol rival, mirem la cara al rival sempre. Per mi això és molt important. Sempre hem de millorar en tots els aspectes del joc perquè hem rebut molts gols, en transició podem corregir coses… El més important és que l’equip continua amb la mateixa mentalitat en el dia a dia. Tots són importants juguin el que juguin”.

EL CLÀSSIC I EL LIDERATGE

“El Barça i el Madrid per mi no són rivals directes. Hem de mirar el Celta i després mirar el clàssic com un espectacle molt bo per veure tranquil després de guanyar demà si és possible. No més. No miro el partit com a rivals, rivals nostres no són".

ESTAR SITUAT A DALT DE TOT

“L’equip està molt bé. Hi ha mentalitat. Em fixo en l’entrenament i entrenem perfectament, amb intensitat. Tots juguen al què volem jugar. Estem fent una gran temporada. Espero d’arribar al primer objectiu abans del què jo esperava, i després donar a l’equip objectius més ambiciosos. Amb 25 punts no arribem a cap dels objectius, hem de continuar fent punts".

GAZZANIGA

“Tenim tres grans porters i estic molt content amb els tres. Ara juga Gazza i està molt bé, estic content amb ell. Però amb la resta de companys també. Juan Carlos i Toni fan entrenaments espectaculars. La millora de Gazza és gràcies a Toni i Juan Carlos".

LES DECLARACIONS DE DAVID LÓPEZ

“Vaig dir després del partit que ja vaig parlar amb l’àrbitre i tot està solucionat. El tema està tancat. Hem fet el millor perquè el tema estigui tranquil i tancat. Espero que continuï així".

REGAL D'ANIVERSARI

“L’aniversari és dilluns. Demano que em continuïn regalant el dia a dia, per mi és un espectacle. Estic molt content amb el grup. Disfruto molt entrenant l’equip".

EL 0-2 CONTRA L'ALMERIA

“L’equip va començar molt bé amb la pilota contra l’Almeria. La posició era bona. Estàvem una mica distrets. Tenia la sensació que el 0-1 no era perquè a l’equip li faltés intensitat, no tenia dubtes que podíem donar-li la volta al resultat".