Les Fires de Sant Narcís han de començar liderant en solitari

El Girona se’n pot anar a dormir líder de Primera divisió si aquesta nit guanya un Celta en hores baixes en el segon partit seguit que es juga a Montilivi

Míchel recupera Tsygankov i Bernardo, però té algun dubte fins a darrera hora

Portu i Yan Couto disputen una pilota en l'entrenament d'ahir a Montilivi.

Portu i Yan Couto disputen una pilota en l'entrenament d'ahir a Montilivi. / GIRONA FC/NURI MARGUÍ

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

Mirar la classificació de LaLiga EA Sports és un goig. Per la posició privilegiada on es troba el Girona. Però ho és més veure’l jugar i plantar cara als rivals. El conjunt de Míchel torna a ser colíder de Primera divisió, empatat amb els mateixos punts que el Reial Madrid (25), i aquesta nit se’n pot anar a dormir de nou encara més líder si aconsegueix sumar els tres punts contra el Celta (21.00 hores / GOL, Movistar+).

Per fer-ho, l’equip blanc-i-vermell necessita enllaçar la segona victòria seguida en el segon partit consecutiu que es disputa a Montilivi -un fet que no ha assolit mai fins ara a Primera divisió i que es presenta en el millor moment. Els gironins tenen la moral pels núvols després de remuntar un 0-2 en contra i protagonitzar una golejada d’escàndol a l’Almeria (5-2), que els ha permès sumar 25 punts dels 30 possibles.

El gran moment de confiança del Girona ha de permetre a l’equip ratificar la feina del dia a dia i atrapar els 28 punts davant un rival, el Celta, que arriba en una situació crítica igual que va venir l’Almeria. Els de Rafa Benítez ocupen l’antepenúltim lloc de la taula amb només 6 punts -els de Montilivi tenen un marge de +19- i encadenen una ratxa negativa de sis jornades sense conèixer la victòria en les quals només han obtingut dos empats.

Tot això, abans del clàssic entre el Barça i el Madrid que tindrà lloc demà a l’Estadi Olímpic Lluís Companys (16.15 hores). Si el Girona guanya als gallecs serà el líder en solitari provisional, a l’espera del partit més mediàtic de la jornada en què una victòria blaugrana deixaria els de Míchel al primer lloc i un triomf dels blancs els mantindria colíders.

El tècnic gironí no va revelar de qui es tracta, però va explicar que hi ha algun jugador de la plantilla que va acabar l’últim enfrontament amb molèsties i, per tant, s’esperarà fins a darrera hora per confirmar si el fa entrar o no en la convocatòria. En aquest sentit, pel matí hi haurà la darrera sessió d’entrenament per decidir.

D’altra banda, Míchel recupera Tsygankov i Bernardo, però manté les baixes per lesió de Juan Carlos -operat dimarts de la fractura a la base de l’òrbita de l’ull esquerre-, Borja García, Toni Villa, Jastin, Artero i Joel Roca.

Un cop superades les primeres deu jornades de lliga, l’entrenador de Vallecas ha demostrat que té un onze tipus i és molt probable que repeteixi l’alineació titular, tret d’alguna excepció, contra el Celta. Així doncs, Gazzaniga és inamovible de la porteria; amb Yan Couto, Èric Garcia, David López, Blind i Miguel en la línia defensiva; Aleix Garcia, IvánMartín i Yangel Herrera al mig del camp; Savinho i Dovbyk, com a referència, en atac. Caldrà veure si Tsygankov juga d’inici o bé comença el partit des de la banqueta per anar entrant de mica en mica.

Després de la maneta contra l’Almeria, els gironins són l’equip més golejador de Primera amb 24 gols. Tots els jugadors responen, amb l’afegit que Dovbyk avança en el seu procés de recuperació i comença a mostrar detalls de la seva millor versió.

El Celta no troba la tecla

Duel de contrastos el que es viurà aquesta nit a Montilivi. Oposadament al Girona, el conjunt dirigit per Rafa Benítez arriba a Montilivi en hores baixes i enfonsat a la classificació. El Celta es troba en el 18è lloc, amb 19 punts menys que els blanc-i-vermells, fent evident que encara no ha trobat la tecla. En conseqüència, el futur de l’entrenador està en joc.

El pitjor de l’última derrota contra l’Atlètic de Madrid (0-3) no va ser el resultat, que també, sinó l’expulsió d’Iván Villar. La baixa del porter no serà l’única, ja que tampoc han viatjat els lesionats Carles Pérez, Aidoo i Ristic.

Els de Míchel trobaran un Celta sòlid, que centrarà el seu plantejament des de la defensa per intentar trobar les seves oportunitats mitjançant transicions ràpides. Rafa Benítez pot recuperar la defensa de tres centrals o decantar-se per Kevin Vázquez al lateral dret amb Mingueza per davant. Si tria la primera opció, Carlos Domínguez se situarà a l’eix juntament amb Unai Núñez i Starfelt; mentre que Mingueza i Manu Sánchez ocuparan els laterals.

La principal novetat del Celta es trobarà a la porteria amb motiu de la baixa per sanció d’Iván Villar. El seu lloc l’ocuparà Vicente Guaita, que s’estrenarà com a titular aquesta temporada després de posar-se per primer cop sota pals en la derrota contra l’Atlètic. El valencià va encaixar el hat-trick de Griezmann.

El Girona ha d’aprofitar la fragilitat del Celta per continuar superant-se jornada rere jornada. I, de passada, començar les Fires de Sant Narcís amb una nova alegria.