La possibilitat ben real d’arribar lluny a la Copa

El Girona comença el seu camí a la competició del KO obligat a no badar al camp del San Roque de Lepe, penúltim al grup IV de Segona RFEF

Els suplents seran titulars, amb Fuidias a la porteria i Stuani a dalt

Èric Garcia, Blind, Herrera i Aleix descansen, i Pablo Torre és baixa d’última hora 

Fuidias, preparat per ser titular a Lepe.

Fuidias, preparat per ser titular a Lepe. / GIRONA FC/NURI MARGUÍ

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

De quedar eliminat en la segona ronda de la Copa del Rei 2022/23 amb una derrota davant el Cacereño (2-1) -i patir amb el Quintanar del Rey (1-2)- a ser un dels favorits a guanyar-la aquesta temporada. El gran moment del Girona no podia passar desapercebut a la competició del KO, així que per què no aspirar a ser en la gran final? «La Copa pot ser una via més ràpida per aconseguir un títol, però hem d’anar pas a pas i partit a partit. És important continuar fent les coses bé», comentava Míchel en la prèvia conscient que el seu equip és el més ben classificat de Primera Divisió en la primera eliminatòria. Aquest migdia, a partir de les 12.00 hores (Movistar+), el colíder de LaLiga EA Sports s’enfronta al San Roque de Lepe, que es troba en una situació delicada a Segona RFEF, amb l’objectiu de superar-lo per iniciar el camí que l’ha de dur tan lluny com sigui possible. El conjunt dirigit per Juanma Pavón és el penúltim classificat del grup IV.

Amb un onze titular més que consolidat a la Lliga, serà el torn per als suplents a la Copa. Així doncs, Fuidias, el tercer porter, jugarà sense cap mena de discussió a Lepe perquè Juan Carlos s’està recuperant de la lesió a l’ull i Gazzaniga descansarà després d’haver jugat tots els minuts disputats en competició oficial fins ara.

En la resta de posicions tampoc hi ha gaires dubtes. Pablo Torre apuntava a titular, però va caure de la convocatòria a última hora per culpa d’unes molèsties a l’isquiotibial. La cosa quedaria així: els centrals Bernardo, Juanpe i Antal poden situar-se a l’eix de la defensa amb Arnau i Valery als carrils; Kébé i Jhon Solís al mig del camp; i Portu, Almena i Stuani en la zona d’atac amb el davanter uruguaià com a principal referència ofensiva. Dels onze jugadors, n’hi haurà nou que s’estrenen com a titulars. De la mateixa manera que Antal i Almena, tenen la possibilitat de debutar amb el primer equip.

Míchel té les baixes per lesió de Pablo Torre, David López, Juan Carlos, Borja García, Toni Villa, Jastin, Artero i Joel Roca; i ha donat descans a Èric Garcia, Blind, Yangel Herrera i Aleix Garcia. D’altra banda, l’entrenador s’emporta Antal, Iker Almena i Selvi a Lepe.

El Girona afronta la primera eliminatòria de Copa entre els partits de Lliga amb el Celta a Montilivi (1-0) i l’Osasuna, que serà dissabte a El Sadar.

El San Roque, desbordat

Pel que fa al rival dels blanc-i-vermells, el San Roque de Lepe travessa un mal moment a Segona RFEF i se situa al penúltim lloc del grup IV amb 7 punts. Els de Juanma Pavón només han aconseguit una victòria en nou jornades i encadenen dues derrotes consecutives. El tècnic no ha realitzat la roda de premsa prèvia al partit de Copa contra el Girona perquè el club està «desbordat» amb els preparatius. S’esperen uns 3.000 espectadors al camp.

Un fort temporal va malmetre l’estadi Ciudad de Lepe, que és de gespa natural, i s’està treballant contra rellotge perquè tot estigui a punt per rebre els de Míchel en una jornada en què, malgrat la campanya de plantació de maduixes, s’espera que sigui històrica.

El San Roque de Lepe portarà una samarreta especial per a l’ocasió, recreant la mateixa que la temporada 1990/91 va superar tres rondes a la Copa. La seva principal arma és el davanter Mizzian, que ha marcat 4 gols. Mentre que Seth Vega és l’única baixa per una lesió de llarga durada al menisc.