Míchel: "Pot ser un bon punt d'inflexió per saber fins a on podem arribar a la Lliga"

L'entrenador del Girona afronta la visita a Pamplona sense David López, pendent d'una ressonància per determinar el temps de baixa

Míchel, en una roda de premsa prèvia

Míchel, en una roda de premsa prèvia / T.P.

Jordi Bofill

Jordi Bofill

El brillant colíder de la Primera Divisió, el Girona, que acumula nou victòries, un empat i una derrota en onze jornades, signant més de mitja permanència en tan sols dos mesos i mig de competició gràcies als seus vint-i-vuit punts, visita dissabte Pamplona per enfrontar-se a l'Osasuna (14 hores), un rival amb el qual es va jugar una plaça de Conference League en la darrera jornada del passat campionat. Aquella vegada van guanyar els d'Arrasate, que tan sols han guanyat un cop a casa, aquest curs (4 punts de 15), mentre que els de Míchel no han perdut cap duel lluny de Montilivi (13 de 15). El Girona no disposarà del lesionat David López, pendent d'una ressonància que confirmi el temps de baixa, Juan CarlosJastin, Borja García, Toni VillaArtero i Joel Roca. D'altra banda, Èric Garcia i Pablo Torre són dubte.

ESTAT DE LA PLANTILLA

"David López no arribarà al partit, està lesionat i serà baixa. La resta, continuen fora Borja, Toni, Juan Carlos, Jastin, Artero i Joel. Caldrà veure com estan Pablo Torre i Èric Garcia, espero que arribin al partit, però s'ha de confirmar"

CALENDARI

"El partit de Copa és bo per jugar i els futbolistes estan bé per al dissabte, no hi ha cap problema. Estem al cent per cent i esperem fer un gran partit, perquè ho necessitem. L'Osasuna és un gran equip, i a Pamplona més"

PABLO TORRE

"No està lesionat, té molèsties a la cama. El que cal veure és si les molèsties li impedeixen jugar, són les seves sensacions. No s'ha fet mal, això no".

PRECEDENTS

"No penso en el duel de l'any passat, penso que és un partit molt important. Osasuna té un equipàs i un entrenador que fa sis anys, crec, que és amb ells. Mostren una agressivitat i intensitat espectaculars, i més a casa. Serà complicat. Ara venen partits molt complicats per a nosaltres i veurem quin nivell lluïm fora de casa, a Pamplona i Vallecas. Espero que responguem bé, perquè som capaços de vèncer a qualsevol rival".

DAVID LÓPEZ

"Està pendent de proves, demà li faran una ressonància i caldrà veure el temps de baixa. Ara mateix no sabem quan tornarà. Va notar molèsties el dia del Celta i per això va demanar el canvi. En les proves inicials hi havia una imatge que podia revelar una lesió, però se n'ha de fer més. No ha entrenat cap dia perquè s'està recuperant".

HORARI

"No tinc en compte l'horari. Nosaltres som capaços d'adaptar-nos a qualsevol horari, el rendiment no ha de baixar. Per a mi, no és molt important, i els futbolistes ja estan acostumats a qualsevol horari. Prefereixo que el partit sigui en cap de setmana, sobretot a casa, per la nostra afició. Però no considero que sigui determinant".

DINÀMICA

"Estem fent una temporada espectacular. Vaig veure publicat que tan sols quatre equips ens superen en puntuació, aquest any. És brutal, sincerament; els jugadors es mereixen tot el reconeixement. Però volem millorar encara més i, si és possible, arribar aviat als quaranta punts i fixar-nos algun objectiu més ambiciós".

OSASUNA

"Ha jugat contra Madrid, Barça, AtlèticAthletic, València, Sevilla... No està fent una mala temporada, els rivals han sigut molt difícils, i per això té tretze punts. Però és un equip que està molt bé. Les dades, en rendiment, són molt bones; en resultats, no. És el tercer equip que té més pilota a camp rival a casa i en l'últim terç de camp arriben moltes vegades. És molt vertical, amb futbolistes per dins, com Oroz i Moi, d'un talent espectacular; i molta velocitat per fora. I al davant? El Chimy, si juga al costat o de segona punta, o Budimir, que viu un moment espectacular i fa gols. I un entrenador, que és dels millors de la Lliga, i fa una gran gestió, perquè els futbolistes estan sempre amb ell".

CLAUS

"Haurem de tenir la pilota i tancar bé la transició defensiva. Recordo que ens van fer un gol després d'un fora de banda nostra. Va ser a Montilivi, Kike Barja. Nosaltres som un equip que pensa en l'atac i té molts jugadors al davant de la pilota, i necessitem no perdre-la en situacions de risc. En defensa, caldrà fer un partidàs i estar atents als duels, en el seu joc de costat a costat i amb el ritme que imprimeixen. Desequilibren bé en l'u contra u i els laterals donen un dos contra u, que sol acabar amb centrada i rematada. Hem d'aturar aquest joc, perquè ells fan mal a qualsevol que se'ls posi al davant. És una molt bona prova per al nostre rendiment. De fet, crec que pot ser un bon punt d'inflexió per saber fins a on podem arribar a la Lliga".

DOS PARTITS DE NIVELL

"Osasuna i Rayo són dues proves i podrem dir que si guanyem tots dos o fem un quatre de sis, podem mirar amunt en la Lliga. Ja els he dit als jugadors que em sembla que això és un punt d'inflexió. Si els guanyéssim, agafarem un nivell rellevant per a la Lliga".

MIRALL

"El primer any de Jagoba, el director esportiu el va ratificar perquè van començar malament a Primera. I a mi, aquí, em va passar el mateix. Osasuna és un equip que té un projecte molt consolidat i nosaltres volem fer el mateix".

COLIDERATGE

"El dia del meu aniversari em van preguntar amb quina paraula definiria l'inici de l'equip i vaig dir que merescut. Els jugadors estan fent una gran temporada, però els he dit que el que ha servit per guanyar ahir, no és suficient per al següent partit. El rival ja sap el nivell que està donant el Girona i cada duel serà més complicat. Però repeteixo, hem de continuar millorant".