Èric Garcia i Aleix Garcia, a la prellista de Luis de la Fuente

El central de Martorell i el migcampista d'Ulldecona podrien ser convocats per a la selecció espanyola

Expectació per una firma d’Èric Garcia i Aleix Garcia a la botiga oficial del Girona

Expectació per una firma d’Èric Garcia i Aleix Garcia a la botiga oficial del Girona / Marc Martí

La gran temporada del Girona està cridant l'atenció dins del món del futbol. A escala estatal, òbviament, perquè tots els equips de la Lliga comencen a tenir en compte el conjunt de Míchel, que s'ha instal·lat en les primeres posicions del campionat gràcies a una idea coral que es treballa des de l'arribada de l'entrenador madrileny, ara fa tres cursos. Però també a escala internacional, on si ja eren molts els futbolistes cridats per les seves respectives seleccions -el darrer, Yan Couto, amb l'absoluta del Brasil-, ara dos noms més, titulars indiscutibles en aquest Girona, podrien entrar a la llista de la selecció espanyola de Luis de la Fuente, ja que apareixen en la prellista.

Parlem del central de Martorell cedit pel Barça, Èric Garcia, i del migcampista d'Ulldecona, Aleix Garcia. Tots dos són fixos per a Míchel Sánchez, el tècnic que, especialment amb Aleix, ha treballat una progressió molt positiva des de la seva arribada al càrrec. Aleix va tornar al Girona en propietat el mateix estiu que Míchel va agafar les regnes de la banqueta després d'una primera etapa al club, l'anterior de dos cursos a Primera, en què primer amb Pablo Machín no va gaudir de gaire protagonisme i posteriorment amb Eusebio, malgrat la millora individual, el descens ho va convertir tot en un drama. En aquestes últimes tres temporades, però, Aleix ha evidenciat un creixement espectacular, convertint-se, sense cap mena de dubte, en un dels homes més importants de la Lliga.

En el cas d'Èric Garcia, que va abandonar el conjunt blaugrana aquest estiu davant la falta de minuts, el préstec està sent molt productiu. Garcia s'ha fet un lloc en les alineacions blanc-i-vermelles i a Pamplona, motivat per l'absència de David López, un dels puntals, la seva presència era aire pur.

La seva polivalència, a més, el fa molt ric pel que fa a aspectes tàctics. Garcia pot situar-se en defensa de dos centrals o de tres, caient a la dreta, si els laterals fan de carrilers. Ocasionalment, fins i tot podria ocupar la demarcació de pivot. I en la sortida de la pilota, ofereix el que Míchel reclama. La seva operació és un win-win de manual.

Amb l'Eurocopa del pròxim estiu a l'horitzó, Luis de la Fuente anunciarà divendres els convocats per als dos darrers partits de la fase de classificació. I potser n'hi ha algun del Girona.

Subscriu-te per seguir llegint