El Girona arribarà davant del Barça en el derbi català

L'equip de Míchel ja no és líder i si és colíder, però s'assegura arribar a Montjuïc per davant dels blaugranes

Miguel Gutiérrez, davant d'Iñaki Williams

Miguel Gutiérrez, davant d'Iñaki Williams / MARC MARTÍ

Jordi Bofill

Jordi Bofill

Passi el que passi el cap de setmana, en què el Girona rep el València a Montilivi, dissabte a les 14 hores, i el Barça s'enfronta a l'Atlètic de Madrid, el conjunt blanc-i-vermell s'ha assegurat, després de l'empat d'ahir contra l'Athletic, arribar al derbi català de la Primera Divisió per davant dels de Xavi Hernández. Un mèrit inimaginable, tenint en compte que el partit es juga el 10 de desembre. Són massa dies perquè es tracti com un fet casual.

El Girona va perdre el lideratge històric que ha presumit durant l'aturada de seleccions, a mans del Reial Madrid, l'altre transatlàntic de la categoria. Tots dos estan empatats a 35 punts. Ja es van veure les cares a l'estadi, on els d'Ancelotti van ser clars vencedors (0-3). La revenja, si arriba, s'haurà d'esperar al mes de febrer.

Però si el Girona mana o flirteja amb la primera posició a escala nacional, vol dir que a Catalunya també s'imposa. Ara com ara, li treu quatre punts al Barça (35-31), que és quart. Amb l'Atlètic de Madrid hi ha la mateixa diferència, malgrat que els de Simeone tenen un partit pendent. Amb ells, el Girona encara no s'hi ha enfrontat. Això quedarà per al 2024.

El València, dissabte, serà una bona prova per intentar recuperar la primera posició, perduda amb el cap ben alt. El Madrid rep el Granada, també dissabte, al Santiago Bernabéu.