Míchel: "Són números a nivell de campions"

L'entrenador insisteix en el privilegi de poder tancar una altra jornada com a líders de Primera Divisió sense posar cap sostre als jugadors

Descarta una lesió de Yan Couto, amb molèsties a l'isquio

Míchel aplaudeix durant el partit contra l'Alabès.

Míchel aplaudeix durant el partit contra l'Alabès. / EFE/DAVID BORRAT

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

A Míchel tot li surt bé. El Girona tanca la 17a jornada com a líder de Primera Divisió, després de golejar aquesta nit l'Alabès (3-0) en l'últim partit del 2023 a Montilivi. Personalitat, recursos i confiança. Veure l'equip jugar és un goig.

LÍDER AMB 44 PUNTS

"Encara falten dos partits per acabar la primera volta, però és increïble. Al nivell de Madrid, Barça i Atlètic, nivell de campions. Hem d'anar partit a partit i reconèixer que aquests jugadors estan fent història. Hem minimitzat l'Alabès, que no ha pogut córrer. És un partit súper bo nostre de saber que necessitàvem. No poso sostre perquè els jugadors estan a un nivell altíssim. Fins al 3-0, hem fet un partit increïble".

L'EFECTIVITAT

"Les nostres ocasions són molt clares. Arribem amb molta gent, si bé és cert que Portu s'ha inventat un golàs. En moltes situacions tenim un clar avantatge per fer gol. Ens fixem en la qualitat de les finalitzacions. L'equip ha fet un gran partit. Més que l'efectivitat, l'equip té clar com generar les situacions de gol. Ocupem molt bé els espais a l'àrea".

EL MISSATGE

"Pot ser que perdem. Ens fixem en el pròxim partit, Betis és un partit molt maco però molt difícil. Som allà per mèrits propis. El Madrid està molt bé, Barça i Atlètic han punxat però hi seran segur, l'Athletic lluitarà per la Champions. Estar entre ells parla molt bé de nosaltres. Més endavant veurem la nostra realitat".

COUTO

"Té molèsties a l'isquio".

LUIS GARCÍA PLAZA

"Tenia molta por a l'Alabès perquè està fent una gran temporada. És molt difícil generar-li ocasions de gol i hem aconseguit marcar-ne tres. Tinc la sensació que hem controlat i hem minimitzat la possibilitat que ells sortissin en transició. Hem de guanyar-nos el dret a lluitar per la lliga a la jornada 30. Hem de gaudir d'aquest moment, sempre guanyem per l'afició".

ELS JUGADORS

"Els jugadors sempre hi han sigut. Amb el rendiment dels que estan jugant, és difícil canviar-los. No me'n vull oblidar cap. El dia a dia ens pot mantenir al més amunt possible".

CANDIDAT A TOT

"Rebo molta informació, per això parlo de la nova dimensió. És un privilegi lluitar entre els grans".

BETIS

"Guanyar avui ens dona energia per a què el jugador arribi en les millors condicions. No tenim temps per preparar el partit al camp, ho farem a través de vídeo".

Per la seva part, l'entrenador de l'Alabès, Luis García Plaza, ha comentat després de la derrota a Montilivi (3-0) que "hem jugat malament, és molt senzill": "Hem fet el pitjor partit de l'any i això que volíem fer el millor. Només podem ajupir el cap, reconèixer els errors i seguir endavant. Hem de jugar millor al futbol. No hem estat nosaltres ni hem de fer cap drama. Hem perdut al camp del líder, però no hem estat a l'altura del que volem ser". "Ha faltat tot. No estic content. Hem fet un mal partit en tot. Està clar que el Girona és millor, però no li hem pogut competir perquè no hem estat al nivell. Jugar bé al futbol engloba moltes coses. S'ha ajuntat un bon partit seu amb un mal partit nostre. El primer responsable soc jo. Els nois es mereixen tot el meu carinyo, no estic gens enfadat", ha dit. I ha afegit: "El Girona és un candidat a tot. Tractem-lo com el que és. Té un mèrit grandíssim el que està fent, competint al Madrid, Barça i Atlètic. Té una plantilla molt i molt bona, ha d'estar entre els vuit primers segur. Chapeau amb Míchel. Estic impessionat".