El Chelsea posa els ulls en Artem Dovbyk

Des d'Anglaterra situen el davanter ucraïnès, seguit per l'Atlètic, en l'òrbita de Pochettino

Artem Dovbyk, durant el darrer partit contra l'Alabès a Montilivi.

Artem Dovbyk, durant el darrer partit contra l'Alabès a Montilivi. / ANIOL RESCLOSA

Jordi Bofill

Jordi Bofill

No hi ha dia sense ensurts al Girona, que comprova com el gran rendiment que ofereixen els seus jugadors és observat pels gegants europeus. Si fa uns dies la rumorologia situava Aleix Garcia amb possibilitats de fitxar pel Barça, ara li ha tocat a Artem Dovbyk. Segons el diari The MirrorMauricio Pochettino el té posicionat com la seva prioritat número u de la llista de reforços del mercat d'hivern per al Chelsea. També es parla de xifres: la quantitat s'enfilaria fins als 39 milions de lliures, uns 45 milions d'euros.

La normativa FIFA, però, diu que un jugador pot estar inscrit en tres clubs en un mateix curs (Dovbyk ja va jugar al Dnipro-1 aquesta temporada), però participar en dos. Segons això, doncs, el futbolista no podria jugar aquesta segona part del campionat amb cap altre equip. Al Chelsea cal afegir-hi l'interès de l'Atlètic de Madrid, que el té al seu radar.

Però poca broma si els anglesos posen damunt la taula una quantitat aproximada a aquesta per un davanter que, des que va aterrar a Montilivi, no deixa de fer gols. Dovbyk és el màxim golejador del Girona a la Lliga, on suma onze. De fet, és el tercer pitxitxi del campionat, a dos gols de Bellingham (Reial Madrid) i un de Borja Mayoral (Getafe). Al currículum cal sumar-li quatre assistències, a tan sols dues del màxim assistent del campionat, Toni Kroos.

La influència de Dovbyk en el sistema implantat per Míchel Sánchez és notòria. L'ucraïnès és el fitxatge més car de la història del club, que va invertir prop de vuit milions d'euros pel 50% dels seus drets. I Pochettino, sempre segons el The Mirror, n'està enamorat. En paraules textuals, «va quedar impressionat del seu perfil físic».

Ja se sap també que el conjunt anglès no té cap mena de problema a arribar a un club i deixar els calés que facin falta per endur-se el darrer caprici que tinguin. A més, aquest hivern tindrà un mal de cap. El seu davanter de referència, Nicolas Jackson, fitxat el passat estiu procedent del Vila-real, marxa a la Copa d'Àfrica a participar amb el Senegal. Pochettino es queda sense nou i n'està buscant un.

Les mateixes fonts del diari britànic indiquen que perquè l'operació es produeixi, el vincle entre Artem Dovbyk i Mykhaylo Mudryk, el talentós futbolista ucraïnès del Chelsea, pot tenir alguna cosa a veure. En la notícia destaquen que «parlen entre ells cada dia». De fet, comparteixen representant. Dovbyk, de 26 anys, està valorat en 28 milions d'euros segons el web especialitzat Transfermarkt.

Aleix Garcia, Dovbyk, Miguel GutiérrezViktor Tsygankov. Rumors i més rumors, alguns amb més certeses que altres. El cas de Dovbyk no és aïllat, perquè al suposat interès blaugrana per Aleix Garcia i el del Reial Madrid per recuperar Miguel Gutiérrez, cal recordar que fa unes setmanes ja va sobrevolar el nom de Viktor Tsygankov com a possible fitxatge del Tottenham o del Bayern de Múnic, segons va informar el mitjà Bild, en una hipotètica operació que s'enfilaria fins als 30 milions d'euros. Xifres que el Girona no ha vist mai d'una tacada.

Reconeixent que el club gironí també és un club venedor (només així es pot créixer, tal com afirma sempre que pot Quique Cárcel, el seu director esportiu), l'operació més alta feta pel club blanc-i-vermell va ser la venda de Santi Bueno aquest estiu, cap a la Premier League. El Wolverhampton va deixar dotze milions d'euros a Montilivi. D'això als 30 de Tsygankov o els 45 de Dovbyk (que no tots acabarien a Girona, perquè per cap dels dos futbolistes té el cent per cent dels drets) hi ha un marge molt gran.

Europa pot canviar la mirada

En un missatge instants abans de començar el 2024 a les xarxes socials del Girona, Míchel Sánchez expressava el seu desig per al nou any que s'acaba d'estrenar: «A escala esportiva és jugar la Champions». L'ambició, molt positiva, provoca que l'equip blanc-i-vermell, predisposat a tancar alguna operació que el beneficiï econòmicament i continuar fent girar la roda (d'aquesta manera, pot invertir en més futbolistes), no despullarà la plantilla si assoleix el seu objectiu de màxims, que no és cap altre que acabar la Lliga entre els quatre primers classificats.

Jugar la Lliga de Campions, o, si no tot és tan idíl·lic, l'Europa League, provocarà un salt qualitatiu en un vestidor que s'haurà de continuar reinventant per poder afrontar els nous reptes. I això, ras i curt, significa que no vendrà a tots els seus millors homes de cop i que, aquests (o una gran majoria), també voldran continuar a Montilivi, perquè l'aparador s'ho mereix.

Subscriu-te per seguir llegint