Girona-Atlètic: Un altre repte d’alçada per a un equip sense límits

El Girona rep l’Atlètic a Montilivi amb la baixa de David López i les més que probables de Tsygankov i Yangel Herrera

Els de Míchel acabaran la primera volta campions d’hivern si milloren el resultat del Reial Madrid contra el Mallorca

El conjunt matalasser és l'únic de l'actual Primera Divisió a qui el Girona no ha derrotat mai a la història

Aleix Garcia i Iván Martín, durant un entrenament a Montilivi

Aleix Garcia i Iván Martín, durant un entrenament a Montilivi / Marc Martí Font / marc m

Marc Brugués

Marc Brugués

Setze dies després de la victòria contra l’Alabès (3-0), torna el futbol a Montilivi. Enrere queden dinars, sopars, cops de bastó al tió, quines, un munt de trobades familiars plenes de rialles que no s’han acabat del tot. Encara han de passar els Reis divendres a la nit i ben segur que molts aficionats del Girona els han demanat una samarreta, una bufanda o qualsevol article de merxandatge del club. A la carta de molts seguidors blanc-i-vermells també hi ha escrit «jugar a Europa l’any que ve» o«ser campions d’hivern». No van pas mal encaminats aquests desitjos. De fet, per primer cop a la història, són uns objectius ben reals i a l’abast de l’equip. Per arribar-hi caldrà mantenir la gran dinàmica amb què els de Míchel van tancar el 2023 i que els han fet colíders durant les vacances de Nadal aquest vespre en un dels partits més esperats del curs: la visita de l’Atlètic de Madrid. Serà el segon gran visita Montilivi enguany després del gerro d’aigua freda contra el Madrid (0-3). Aquella derrota, tanmateix, no va suposa cap mena de fre a la dinàmica d’aquesta màquina de fer futbol i devorar rivals en què s’ha convertit el Girona. Avui, si el Madrid no guanya el Mallorca i els de Míchel puntuen, seran campions d’hivern.

En l’últim partit al camp del Betis (1-1), l’equip va arribar-hi amb el llum de la benzina encès. Ara, amb les piles carregades, és moment de tornar-s’hi a posar amb un repte d’alçada com és la visita de l’Atlètic. La dificultat serà màxima i més tenint en compte que David López és baixa per lesió i que Viktor Tsygankov i Yangel Herrera no estan al cent per cent i és molt difícil que puguin jugar. A més a més, Borja García -se l’espera per dissabte a l’Elx o contra l’Almeria, Toni Villa, Artero, Roca i Jastin estan lesionats i Bernardo se n’ha anat a l’Atlético Nacional colombià. Els que sí que hi seran aquest vespre són els jugadors que han sentit cants de sirena aquests dies com Dovbyk, Miguel Gutiérrez o Aleix Garcia. «És la nova dimensió en què hem entrat», deia ahir Míchel en referència a l’allau de notícies i rumors que han aparegut aquestes setmanes. A tots tres se’ls espera a l’onze, malgrat que el lateral esquerre madrileny ha estat uns dies malalt. 

Amb David López lesionat i sense Bernardo, l’opció natural per acompanyar Blind a l’eix de la defensa és Juanpe. És la natural, però no pas l’única. I és que també existeix l’opció de situar Arnau a la dreta i moure Èric Garcia a l’eix. A partir d’aquí, l’equip hauria de variar poc de l’onze tipus de les darreres setmanes. Blind i Miguel Gutiérrez tenen un lloc fix a la reraguarda. La sala de màquines serà per a Aleix Garcia i Iván Martín, per darrere de la línia de tres mitjapuntes on també hi apareix un dubte. Couto i Savinho estan assegurats a les bandes, però si Tsygankov, com sembla, no es recupera a temps i sense Herrera, Pablo Torre i Portu es juguen un lloc. Míchel es va decantar per Portu contra l’Alabès i per Torre al camp del Betis amb un rendiment notable per part de tots dos. En atac, Artem Dovbyk serà el punta. 

Mentrestant, l’Atlètic de Madrid arribar amb la baixa del central turc Süyüncü per sanció ,sense Lemar ni Barrios, lesionats ni tampoc Reinildo, a la Copa Àfrica. Qui sí que vindrà és Rodrigo Riquelme, un dels jugadors més destacats del Girona la temporada passada i que enguany en el seu retorn de la cessió, s’ha convertit en peça important per a Simeone. El dubte del tècnic argentí és si col·locar Axel Witsel al mig del camp o a l’eix de la defensa. En atac, Antoine Griezmann i Álvaro Morata són els grans perills, amb el perill d’un Ángel Correa que sempre fa la guitza al Girona.