Iván Martín: El jugador que fa invencible l’equip

El mitjapunta basc és l’únic jugador que no coneix la derrota perquè el dia de la desfeta contra el Reial Madrid es va quedar a la banqueta

«És el gol de la meva vida», diu després de marcar a l’Atlètic

Míchel felicita Iván Martín pel seu partit contra l'Atlètic.

Míchel felicita Iván Martín pel seu partit contra l'Atlètic. / ANIOL RESCLOSA

Tatiana Pérez

Tatiana Pérez

De ser el gran desconegut, com bé l’anomena Míchel, a que tothom sàpiga com es diu. I, a sobre, haver de comparèixer davant la premsa, després d’haver-la aconseguit esquivar durant les dues temporades i mitja que fa que juga al Girona per timidesa. S’ha destapat, en consonància amb tot l’equip. Iván Martín va aconseguir l’impossible per regalar un gol màgic en el minut 92 de partit i donar la victòria contra l’Atlètic (4-3). Montilivi va embogir.

Per més vegades que es miri la repetició, costa d’entendre com la pilota va poder entrar. Iván Martín tenia una pila de jugadors maalassers al damunt que l’obstruïen i, tot i així, va ser capaç de fer un xut precís i mil·limètric directe a l’escaire de la porteria d’Oblak. Ni ell mateix sap encara com ho va fer. «Crec que he tingut una mica de sort. Ha estat el gol de la meva vida. No en porto gaires, la veritat -malgrat que aquesta temporada ja ha igualat el seu sostre al Mirandés amb 4 gols-, però estic molt content per com ha sortit», confessava el basc a la zona mixta.

El mitjapunta va comentar que «el partit es podria haver decantat a favor de qualsevol dels dos equips i la sort ens ha somrigut a nosaltres». Iván Martín va marcar un gol digne d’obra mestra per certificar el colideratge amb el Madrid un cop superada la primera volta i deixar l’Atlètic, un dels principals perseguidors pel títol de Lliga, a 10 punts de distància. «Ser campions no és el nostre objectiu a dia d’avui, perquè encara queda molta Lliga, però anem partit a partit i volem sumar els màxims punts possibles. Quan acabi la temporada, ja ho veurem», va dir. I insistia: «Ens centrem en el partit a partit. Estem competint molt bé pel treball que portem fent des de fa anys. Per fi, se’ns estan donant els resultats. Confiem en el dia a dia».

En una nit freda de gener, Montilivi va exhaurir les entrades presentant la segona millor entrada del curs 2024/25 amb 13.804 espectadors. A diferència d’altres partits, l’afició va quedar-se per aplaudir als colíders de LaLiga EA Sports més enllà del xiulet final. L’ocasió s’ho mereixia. «És una nit històrica. Aquesta temporada estem vivint molts moments que mai hauríem imaginat. Estem en un somni i l’estem gaudint un munt», va destacar.

El jugador del Girona va qualificar el partit de «pur espectacle»: «L’Atlètic ha estat capaç de superar-nos i fer-nos mal. Nosaltres a ells, també. És un gran resultats».

No coneix la derrota

La realitat és que Iván Martín no coneix la derrota aquesta temporada. El Girona ha tancat la primera volta amb un balanç estratosfèric de 15 victòries, 3 empats i només un partit perdut -contra el Madrid (0-3)- i el mitjapunta ho ha jugat tot -sortint només de suplent en el primer partit de Lliga al Reale Arena (1-1) i sent titular en la resta- excepte el dia de la desfeta davant els blancs a Montilivi, que va ser l’únic duel on no ha participat.

Iván Martín fa invencible l’equip, protagonitzant una evolució extraordinària des que va arribar en el mercat d’hivern de l’exercici 2021/22 cedit pel Vila-real. El passat estiu, el Girona va tancar una molt bona operació amb el club groguet per traspassar-lo i poder lligar el futbolista en propietat amb un contracte per tres anys, fins al 2026.

Els elogis de Míchel

Tenint en compte que Iván Martín va ser el gran protagonista de la jornada, Míchel va fer una valoració molt positiva de la seva aportació. «És un jugador increïble. El gran desconegut del joc del Girona. Hi ha una frase molt maca que els repeteixo sempre al vestuari i és que el jugador s’ha de guanyar als seus companys. IvánMartín fa temps que se’ls ha guanyat. És un jugador que entrena, aporta vestuari, és capaç de fer millors als demés perquè constantment els dona línies de passada i fa l’esforç per ajudar-los en la pressió, quan hi ha problemes se la vol quedar, si cal anar endavant o enrere hi va... Els seus companys ho saben. La gent potser no ho valora, però el vestuari sí. Tot i que crec que està quedant prou clar fora. Això és bo per ell, encara que espero que no se li pugin els fums (feia broma)», va manifestar l’entrenador.

A les ordres del tècnic de Vallecas, Iván Martín només ha fet que créixer. Va comptar amb la seva confiança de seguida, sent una peça clau per a l’ascens -es va lesionar al play-off-, i millorant les seves capacitats com a futbolista total de Primera. Que hi hagi Iván Martín al camp, és sinònim d’alegria per al Girona.

Subscriu-te per seguir llegint